Óriási botrány: Lemondott a Paks2-ért felelős parlamenti államtitkár

Betelt a pohár.

Lemondott a paksi bővítésért felelős államtitkár, szeptember 5.-i hatállyal megszűnt a megbízatása — derült ki a kedd esti Magyar Közlönyből.

“A miniszterelnök javaslatára – megállapítom, hogy Süli Jánosnak, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkárának e megbízatása – lemondására tekintettel – 2022. szeptember 5-ei hatállyal megszűnik”

— áll Novák Katalin elnöki határozatában.

A jövőben a Paks 2 a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkárának a hatáskörébe kerül.

Az ATV felhívja a figyelmet, hogy a lemondás közvetlen előzménye egyrészt az volt, hogy Lázár János “ősbűnnek” nevezte a Tranziton a késlekedést a bővítés terén, Szijjártó Péter pedig egy korábbi interjúban szintén arról beszélt, hogy

egyetért Lázár Jánossal.

“Sokat beszélgettünk erről, hogy lehetett volna gyorsabban haladni. Mondom én, aki még nem épített atomerőművet, de a józan ész alapján azt gondolom, hogy lehetett volna. Most nem akarok felelősöket listázni. Miniszterelnök úr engem nem azzal bízott meg, hogy keressem meg a felelősöket, hanem, hogy építsen meg Paks 2-t, úgyhogy inkább erre koncentrálnék”

— fogalmazott.

A Telex arról írt, hogy Süli Jánost a múlt pénteki kormányülésen Orbán Viktor még maradásra akarta bírni, helyzete azonban ekkorra

“tarthatatlanná vált”.

Az ATV kormányközeli forrásai szerint Süli lemondásában szerepe lehetett annak, hogy

“emberei közül többnek is bizonytalanná vált a paksi bővítésben a szerepe a jövőben”.





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....