Rendőrök jelentek meg Völner házánál - házkutatás, íme a részletek


Völner Pált alig egy napja fosztották a mentelmi jogától, miután a Legfőbb Ügyészség hivatali vesztegetés elfogadásával gyanúsította meg az Igazságügyi Minisztérium nemrégen lemondott államtitkárát.


Még egy napja sincs, hogy megvonta a Parlament a mentelmi jogot Völner Páltol, máris rendőrök lepték a nyergesújfalui házát - írja az Alfahír, akiknek egy olvasójuk küldött fotót a helyszínről.


Ahogy a Blikk is megírta, Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium lemondott államtitkára nem vett részt az országgyűlés mentelmi bizottságának héftői, zárt ülésén, miután a Legfőbb Ügyészség hivatali vesztegetés elfogadásával gyanúsítja. Arról is beszámoltunk, hogy nemrég a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara elnökét és feleségét a Liszt Ferenc reptérről vitték el a rendőrök, amikor külföldre akartak távozni. Később pedig kiderült: a sötét ügy egyik érintettje Völner Pál, aki a gyanú szerint vesztegetési pénzeket fogadott el a végrehajtói kamara elnökétől. Az ügy gyanúsítottjait – főleg bírósági végrehajtókat, élükön a végrehajtók elnökével – a Nemzeti Védelmi Szolgálat buktatta le.

Kiderült az is, hogy Völner Pál három éven át, alkalmanként 2-5 millió forintot, összesen 83 millió forintot kapott csúszópénzként rendszeresen a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar (MBVK) elnökétől. Schadl György, MBVK-elnök az ügyészség szerint nagyjából ennek 10-szeresére, több mint 880 millió forint illegális jövedelemre tett szert az államtitkárral kialakított korrupciós kapcsolata révén. A szövevényes ügyről szóló teljes dokumentum itt érhető el. Ennek ellenére Völner bruttó közel 8 millió forintos végkielégítésre számíthat. A politikus mentelmi jogának felfüggesztését tegnap a parlamentben is megszavazták, így elvi akadálya már nincsen, hogy lefolytassák a hatóságok a nyomozást az ügyben.

Időközben az ORFK arról tájékoztatta a portált, hogy az említett ügyben a Központi Nyomozó Főügyészség jár el, így a fejleményekről sem a rendőrség, hanem ők fognak beszámolni.






Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....