Olasz sajtó: Budapesten található az orosz kémek egyik legnagyobb európai központja

Félelmetes, hogy mit enged meg a magyar kormány.

Budapest az orosz kémek egy európai központja — írta meg az olasz Corriere della Sera.

Pár napja az ukrán erők letartóztattak egy embert a magyar határon, és egy rejtett pendrive-ot találtak nála, tele érzékeny információval az ukrán hadsereg mozgásáról. A férfi az ukrán belügyminisztérium korábbi munkatársa volt, és valószínűleg Budapestre igyekezett, hogy átadja az információkat egy moszkvai küldöttnek.

A cikkből kiderül:

a budapesti orosz nagykövetség

a központja a kémhálózatnak. 56 alkalmazottja van, csak idén 10 fővel bővült a személyzet: összehasonlításként, Prágában 6 orosz diplomata, Varsóban 13, Pozsonban 3 dolgozik. A budapestiek valószínűleg ezekben a környező országokban is tevékenykednek, csak Magyarországon biztos szállásuk van, és autót is bérelhetnek legálisan magyar rendszámtáblával.

A Corriere della Sera kiemeli, hogy a magyar kormány erősen függ az orosz gáztól, és egyébként is engedékeny a Kremllel szemben, ezért is engedheti meg az orosz kémek tevékenységét.

Azt is megemlítik, hogy nemrég derült ki Rogán Antal személyes kapcsolata az orosz kémfőnök fiával, Andrej Nariskinnel, aki még letelepedési papírokat is kapott Magyarországon. Az olasz lap arról is tud, hogy az orosz hekkerek feltörték a külügyminisztérium belső rendszerét.





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....