Újabb magyar orvosok bilincsben - Videón a rajtaütés


Az orvosi asszisztens és segítője 2021 májusa és júliusa között – az eddigi információk alapján – közel 90 személynek állított ki hamis és valótlan tartalmú védőoltásról szóló igazolást, és valótlan adatokat rögzítettek egy központi rendszerben, ezáltal a megrendelők később jogosulatlanul jutottak hozzá védettségi igazolványukhoz.


A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai tegnap hajnalban kutatást tartottak Gyöngyösön és környékén, ahol védettségi igazolványokat, készpénzt, valamint elektronikai eszközöket foglaltak le.

A rendőrök elállítottak egy 41 éves orvosi asszisztenst és 47 éves segítőjét, akik ellen védettségi igazolással való visszaélés, valamint vesztegetés elfogadásának bűntette miatt indult büntetőeljárás.


A két nő 2021 májusa és júliusa között – az eddigi információk alapján – közel 90 személynek állított ki a védőoltásokkal kapcsolatban hamis, valótlan tartalmú igazolást, illetve valótlan adatokat rögzítettek egy központi rendszerben, ezáltal a megrendelők később jogosulatlanul jutottak hozzá védettségi igazolványukhoz.

A gyanúsítottak az igazolás kiállításáért közvetítő személyeken keresztül akár 50 000 forintot is kaptak, amit egymás között szétosztottak. A gyöngyöshalászi és a gyöngyösi lakost a nyomozók őrizetbe vették, illetve előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.

A bűncselekménnyel összefüggésben további 16 személlyel szemben indult büntetőeljárás.








Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....