Az összehívott lakosság ámulva hallgatta: a Magyar Honvédséget a térség ütőképes, modern haderejévé emelik

A nagykanizsai Honvéd Kaszinóban elmondott előadásában Benkő Tibor kiemelte: a kormány elkötelezettsége változatlan a védelmi kiadások emelése mellett, ennek köszönhetően a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program megvalósítása az eltervezett ütemezésben halad a kitűzött célok felé. „Egy erős, ütőképes honvédség nélkül elképzelhetetlen Magyarország és a magyar emberek biztonságának garantálása. Ennek alapjait biztosítja a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program” - tette hozzá a tárcavezető.

A honvédelmi miniszter aláhúzta: az elmúlt évek világ- és geopolitikai, gazdasági folyamatai egy gyorsan változó, új biztonsági kihívásokat és veszélyeket rejtő időszakot hoztak magukkal, amelyek olyan határozott és eredményes válaszokat igényelnek, mint amilyen a 2017-ben elindított program. „Ez a fenyegetettség megköveteli, hogy készek és képesek legyünk megvédeni saját magunkat és Magyarország ne váljon kiszolgáltatottá” – hangsúlyozta a tárcavezető.

A Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program ismertetése során Benkő Tibor rámutatott: a program két pillérre épül. A honvédelmi pillér középpontjában az ember, a katona áll. Ennek alapját a katonai életpálya tervezhetősége és kiszámíthatósága, valamint a honvédelmi és hazafias nevelés ügye biztosítja. „Érezzük azt, hogy a fiatalok körében elfogadott a honvédelem ügye és készek tenni hazájukért” - emelte ki a honvédelmi miniszter.

A tárcavezető a hazafias és honvédelmi nevelés ügyének sikerességét érzékeltetve elmondta: az Önkéntes Katonai Szolgálat 400 meghirdetett helyére, több mint 700 fiatal jelentkezett, emellett már közel 90 középiskola csatlakozott a Honvéd Kadét Programhoz. Benkő Tibor megjegyezte: a fejlesztési programnak köszönhetően már közel 11 ezer katona szolgál a tartalékos rendszerben.

A fejlesztési program másik tartóoszlopaként a tárcavezető a haderőfejlesztést, a korszerű technikai eszközök beszerzését jelölte meg, amelyekkel kapcsolatban hangsúlyozta: a Magyar Honvédség kötelékébe olyan 21. századi eszközök érkeztek és érkeznek a jövőben, amelyek minden tekintetben megfelelnek a kor kihívásainak és a Magyar Honvédséget a térség ütőképes, modern haderejévé emelik.





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....