Nemzetközi botrány: Hillary Clinton páros lábbal szállt bele Orbánba - egy autokratikus, kapzsi és korrupt vezető irányítja..

Nagyon aggódik Hillary Clinton amiatt, hogy az autoriter rezsimek egyre nagyobb teret nyernek a világban – erről kedd este beszélt az egyik legismertebb liberális megmondóember, Rachel Maddow műsorában az MSNBC-n.

„Úgy gondolom, hogy a demokrácia válságával, a legitimáció válságával szembesülünk, ami egészen odáig hatol, hogy mégis milyen jövő vár az országunkra és a világra”

– mondta az amerikai Demokrata Párt 2016-os elnökjelöltje. „Azzal foglalkozom, hogy kitaláljuk, mit tehetünk ez ellen – és soha nem adhatjuk fel, mert túl sok minden forog kockán.” Szerinte harcolni kell a dezinformáció és a propaganda ellen, amit még nehezebbé tesz az algoritmusokra és más mesterséges intelligenciákra épülő hírfogyasztás jelensége.

„Nem akarok pesszimista lenni, mert szerintem ez egy hasznos és szükséges harc”, amiben Clinton szerint olyan erőkkel állnak szemben, akik „veszélyeztetik az életmódunkat, a jogállamiságunkat és a demokratikus jövőnket”. Elképzelhető ugyanis, hogy a társadalmi változásokkal elégedetlen tömegek akár meg is puccsolnák az amerikai demokráciát – erre hozta fel példaként Donald Trumpot, valamint a Capitoliumot idén januárban megtámadó tüntetőket.

„Nem szeretik azt a világot, amiben élünk, és ebben egyetértenek azokkal az autokratikus vezetőkkel Oroszországtól és Törökországtól kezdve Magyarországon át Brazíliáig és a világ számos helyéig, akik egyszemélyi hatalommal, kapzsisággal és korrupcióval irányítják az országukat.

Ezek a vezetők a változás miatt kialakuló félelmet használják fel arra, hogy egymásnak ugrasszák az embereket, szorongást keltsenek bennük, és ezzel egyszerűen irányíthatóvá tegyék őket a demagógián és a dezinformációkon keresztül” – mondta Hillary Clinton.

Nem csak az Obama-kormány első külügyminisztere gondolja azt Magyarországról, hogy nem felel meg amerikai mércével a demokrácia követelményeinek: Joe Biden amerikai elnök mintegy 110 országot hívott meg egy decemberi virtuális csúcstalálkozóra, ahol az európai uniós tagállamok közül egyedül Magyarország nem kapott meghívást. Bidentől még az a lengyel kormány is kapott meghívót, amely épp az Európai Bizottsággal került jogállamisági vitába.





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....