Magyar csoda: 60 millióból kijött a nem létező, de átadott kerékpárút - igen a miénk...

Kerékpárutat és autóbusz-fordulót adtunk át Kaposhomokon – ezzel dicsekedett Facebook oldalán Gelencsér Attila fideszes országgyűlési képviselő. A 4,4 km hosszú út és a templom előtti tér rendbe tétele 60 millió forintba került, s a képviselő azt sem titkolta el az övéi elől, hogy „a kaposhomoki kerékpárutat elsősorban a település fiataljai, a több mint 60 iskolás gyermek használja majd”. Még azt is elmagyarázta, hogy miért volt szükség az általa kerékpárútnak nevezett projektre.

„Minden beruházás azt szolgálja, hogy a kaposvári és a zselici emberek jobban éljenek. Hajrá Kaposhomok!”

Kiderült azonban, hogy szó sincs kerékpárútról. A 60 milliós beruházás keretében az autóút mellé kihelyeztek néhány alumínium táblát, amelyeken jelezték az arra járóknak, hogy kerékpározható szakaszról van szó. Gelencsér ezt adta el a Facebookon kerékpárútként.

A kpvsr.hu portál cikke szerint egy 4,4 km kerékpározható létesítmény kijelöléséről van szó, nem kerékpárút építésről. Ez az autóút mellé kihelyezett táblákkal meg is valósult, amennyiben a kátyús, töredezett út kerékpározható létesítménynek számít.


2016 novemberében a Debrecentől 34 kilométerre található Földesen átadott gyalogos átkelőhelynek úgy örültek a helyiek, mint a majom a farkának. Legalábbis ezt érzékeltette a polgármester, Jeneiné dr. Egri Izabella, aki köszönetét fejezte ki a kormánynak – „ha államtitkár úr nem lenne, ma itt nem állna gyalogátkelőhely”.

Az átadáson a kormányt képviselő Tasó László államtitkár mindezt megerősítette. „Sokféle öröm van: vannak helyek, ahol a 30-50 milliárdos, csillogó-villogó projekteknek sem örülnek, meg a százmilliárdos utaknak sem, itt meg annak is, hogy 6,7 millióért megépült egy átkelő.”

Most abba nem mennénk bele, hogy mi kerül egy gyalogosátkelőn 6,7 millió forintba. Magyarországon élünk, kérdés nélkül is tudjuk, hogy miről van szó.

Nem arról, amire elsőre gondolnánk: hogy szokás szerint, itt is lenyúltak a pénzekből, más szóval, megcsapolták a forrásokat. Az lehet inkább, hogy a lehető legjobb minőségű festékkel kenték fel a zebrát, és az aszfalt sem volt két fillér. A kivitelezést pedig nem olcsójánosokra, teszem azt, közmunkásokra bízták, hanem a szakma elismert nagyjai végezték. Megannyi Picasso, Munkácsy Mihály. A minőséget mindenhol meg kell fizetni.

2021. október 11-én Nagy Csaba fideszes képviselő ünnepélyes keretek között leleplezett, majd forgalomba helyezett egy csocsóasztalt. A játékot egyébként nem Nagy képviselő vásárolta a gyerekeknek, hanem az egy, korábban az iskola felújításán dolgozó építési vállalkozó ajándékaként gazdagította az iskolát. Hogy mitől jött az ötlet, azt nem tudni, a vállalkozó munka közben beszélgethetett a gyerekekkel, és ők mondták neki, hogy a régi csocsóasztal már megkopott, ezért örülnének, ha volna egy új. A vállalkozó tehát megvásárolta a listaáron kétszázezer forintért beszerezhető játékot, Nagy képviselő pedig számos bokros teendője között is szakított időt arra, hogy ünnepélyes keretek között felavassa és átadja az iskolának. Az esetről a képviselő fényképeket is készített, ezeket feltette a Facebook-oldalára és még azt sem felejtette el megjegyezni, hogy a srácok nagyon örültek a csocsóasztalnak.

A HVG akkori gyűjtéséből egyébként kiderül, hogy a csocsóasztal átadása nem unikum, legalábbis abban a tekintetben semmikképpen nem számít annak, hogy más furcsaságokat is adtak már át ünnepélyes keretek között. A 2019-es önkormányzati kampányban például egy zöldhullámot avattak Egerben, egy félbehagyott játszóteret Érden – itt viszont nem lehetett felhőtlen az öröm, lévén a nem teljesen kész játszótér balesetet okozott.

Az viszont a fenti példákból is kitetszik, hogy nemzetünk legjobbjai nem ülnek tétlenül a babérjaikon, hanem mindent megtesznek azért, hogy népünk élete még a mostaninál is jobb legyen. Áldozatos munkájuk azért is dicséretet érdemel, mert mindeközben még attól sem riadnak vissza, hogy a szent cél érdekében időnként hülyét csináljanak magukból.






Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....