Szégyen: Elveszítette a lábát a vörösiszap-katasztrófában, a kártérítési pert elbukta

Két nő is elveszítette a kártérítési pert a Mal Zrt. vezetői ellen, amit azért indítottak, mert súlyosan megsérültek a tizenegy évvel ezelőtti vörösiszap-katasztrófában, írja az RLT.

Az egyik idős nő elveszítette a lábát, a másik járókerettel is alig tud menni, mondták az RTL Híradónak.

Amikor 2010. október 4-én átszakadt a gát, és a vörösiszap elöntötte Kolontárt, Devecsert és Somlóvásárhelyt, az iszapömlés 8 halálos áldozatot követelt. Meghalt egy 14 hónapos kisgyerek is, akit az anyja kezéből sodort el az ár. 227 ember sérüléseket szenvedett el a maró lúg miatt, a Torna patak élővilága kipusztult, a Marcalé is károsodott. 454 ember ingó és ingatlan vagyonában keletkezett kár, az anyagi kár összességében több 10 milliárd forint volt.

A vörösiszap-katasztrófa után hosszadalmas, kanyarokkal teli büntetőeljárás következett, több ember ellen emeltek vádat. Tavaly novemberben a Mal Zrt. három kulcsemberét ítélték el: az egykori vezérigazgatót négy év börtönre, a műszaki-stratégiai vezérigazgató-helyettest három évre fogházra, a hidrátgyártási üzemvezetőt, aki a vörösiszap kazetták üzemeltetésének felelőse is volt két és fél éves fogházbüntetésre ítélték.









Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....

Bayer Zsolt elszabadult: -Takarodjon haza!-