Varga Judit vészjósló beszéde: kilátástalannak tűnik az EU jövője



Érdekes, hogy miközben Európa jövőjéről kellene konstruktív és építő párbeszédet folytatni, pont az uniós intézmények azok, melyek konfliktusai miatt ma kilátástalannak tűnik az EU jövője – írja közösségi oldalán Varga Judit igazságügyi miniszter.

Az Európai Parlament folyamatos dominanciaharca a Bizottsággal nemcsak politikailag káros, de aláássa az emberek uniós intézményekbe vetett bizalmát is – jegyezte meg a miniszter.

Varga Judit közölte:

A folyamatos versengés és zsarolás most odáig fajult, hogy az EP keresetet nyújtana be a Bizottsággal szemben az EU Bíróságán. A vágyvezérelt és ideológiákkal átitatott "jogi" vitában az Európai Parlament kissé megfeledkezett a hatalmi ágak szétválasztásáról és a hatáskörök megoszlásáról, melyeknek uniós szinten is működniük kellene.

Az EP azért fenyegeti, és azért citálná Bíróság elé a Bizottságot, mert az a decemberben lefektetett megállapodás szerint nem alkalmazza a jogállamisági zsarolóeszközt Magyarországgal és Lengyelországgal szemben – hangsúlyozta az igazságügyi miniszter.

"Hogy akarjuk Európa jövőjét építeni, ha pont az uniós intézmények azok, akik totális szereptévesztésben vannak?" – zárta bejegyzését Varga Judit





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....