Nyilvánosságra hozta egy képviselő eltitkolt villáját, most őt marasztalták el

Az ügyészség szerint a képviselők eltitkolt vagyonát nyilvánosságra hozni bűncselekmény – ezt a következtetést vonta le a Momentum egy politikusuk, Paróczai Anikó ügyében hozott határozatra hivatkozva.

Mint az előzményeket felidézve írták, tavaly júniusban Kránitz Krisztián, a nemrég megszűnt kispesti Vagyonkezelő igazgatója – volt MSZP-s önkormányzati képviselő – feljelentése nyomán rabosították Paróczai Anikót, kispesti önkormányzati képviselőt, a Momentum kispest-kőbányai országgyűlési képviselőjelöltjét. Kránitz volt az, akinek nevét kormánypárti médiumok által nyilvánosságra hozott hangfelvételeken korrupciógyanús ügyekkel együtt emlegették, igaz, az érintett cáfolta, hogy bármi törvénybe ütközőt tett volna.

A Momentum most arról ír, a napokban az ügyészség határozatot hozott Paróczaival kapcsolatban a személyes adatokkal való visszaélés ügyében is. Az ügyészség szerint a képviselők eltitkolt vagyonát nyilvánosságra hozni bűncselekmény, és az ügyet egy éves időtartamra feltételesen felfüggesztenék. Ha Paróczai egy évig a hatóság szerint példamutatóan nyilvánítja ki a véleményét és semmilyen egyéb bűncselekményt nem követ el, akkor lezárják az ügyet.



A határozat kimondja: „Amennyiben a feltételes ügyészi felfüggesztés időtartama eredményesen telik el, a gyanúsított az előírt magatartást tanúsította, a gyanúsított a feltételes felfüggesztés alapját képező bűncselekmény miatt nem büntethető, így az eljárás megszüntetésére kerül sor”. Paróczai és ügyvédje a határozat ellen panasszal élnek.

Paróczai az esetet így kommentálta: „Az indoklásból nem világos – és a feljelentésből sem volt az –, hogy hogyan tudtam visszaélni NYILVÁNOS adatokkal. Átláthatósági tanácsnokként és képviselőként a munkámat végeztem: megmutattam azt a spanyol villát, amit Kránitz Krisztián „kifelejtett” a vagyonnyilatkozatából. Ahogy a magyaroknak joga van látni, hogy milyen fényűző kacsalábon forgó majorságot épít Hatvanpusztára Orbán Viktor, úgy ahhoz is joguk van, hogy lássák, milyen spanyol villát titkol előlük Kránitz Krisztián”. – Nem fognak megfélemlíteni. A határozat ellen panasszal élünk az ügyvédemmel, ugyanis az igazság nem lehet szájkosárban! – tette hozzá.







Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....

Bayer Zsolt elszabadult: -Takarodjon haza!-

Bayer Zsolt elszabadult: -Takarodjon haza!-