Hivatalos: börtönbe kell mennie az ismert magyar politikusnak - korában Orbán Viktor konvoját üldözte az autópályán

Szabó egy 40 ezer forintos bírságot nem fizetett be, ezt változtatták 8 nap elzárásra.

December 11-én, azaz jövő hét hétfőn 8 napos elzárásra kell jelentkeznie Szabó Bálint egykori szegedi önkormányzati képviselőnek a Csillag Börtönben.

Szabónak szeptember végén méltatlanság miatt vették el a képviselői mandátumát Szegeden, korábban Orbán Viktor konvoját üldözte az autópályán, rendőrökkel dulakodott, szervezett traktorok nélküli gazdatüntetést, és állítása szerint egyszer még el is rabolták, ismeretlenek egy égő szalmabálához kötözték a cipőfűzőjénél fogva a makói tanyavilágban. Legutóbb pedig bejelentette, hogy Budapest főpolgármestere szeretne lenne, és elindul a jövő évi választásokon.

Szabó az Indexnek azt mondta, szerinte ezért kell most börtönbe mennie.

Az elzárásnak van egy prózaibb oka is, Szabó állítása szerint a tavaly augusztusi gazdatüntetés miatt kapott egy 40 ezer forintos szabálysértési bírságot, "amit, mivel börtönben voltam, nem tudtam befizetni, ezért 8 nap elzárásra változtatták”.

Szabó különösnek tartja, hogy a szegedi Csillagba kell bevonulnia, miközben, állítása szerint, ott már nincs is érvényes lakcíme, újabban Budapesten tölti az idejét, ősszel vásárolt egy lakást a XII. kerületben, a Cinege utcában, Orbán Viktor kormányfő szomszédságában.

Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....