Három év alatt két villanyszerelő tűnt el rejtélyes körülmények között

2015 óta, három év alatt két villanyszerelő tűnt el rejtélyes körülmények között. Bár holttestük máig nem került elő, az ügyészség végül vádat emelt a megölésükkel gyanúsított É. Imre ellen.

A férfi az építőiparban dolgozott, így került kapcsolatba mindkét villanyszerelővel. Mindhárman elsősorban Ausztriában tevékenykedtek. É. Imrének anyagi gondjai voltak, így nem tudta megvenni a munkájához szükséges kotrógépet.

2015. június 2-án Ausztriából béreltetett egyet az egyik, osztrák-magyar állampolgárságú villanyszerelővel, majd a kibérelt munkagépet magához vette. Hogy a gépet végleg megszerezze, másnap megölte a férfit, a kotrógépet pedig rendszeresen használta, majd egy domboldalba vájt pincében tárolta. Hogy elterelje a figyelmet, a villanyszerelő autóját a gyilkosság napján és másnapján is használta, majd egy ismerőséhez vitte.

A másik, mosonmagyaróvári férfivel 2018. március 30. napjára úgy egyeztetett találkozót, hogy azt mondta neki, megadja a 10 000 eurót, amivel tartozott neki. Egyúttal egy újabb munkát is ajánlott neki. Az újabb megbízás azonban nem volt valós, az elkövető nem is árulta el, hogy hol kéne dolgozni. Arra hivatkozott, hogy a hely nehezen megtalálható, majd ő megmutatja. Végül 2018. március 31. napján találkoztak. A vádlott még aznap a megölte a férfit, a holttestet pedig elrejtette. Autóját még a gyilkosság napján egy ismerőséhez, a szerszámait pedig másnap egy rokonához vitte, ahonnan azokat a hatóság lefoglalta.

A vádiratban az ügyészség – egyebek mellett – életfogytig tartó fegyházbüntetés kiszabására tett indítványt azzal, hogy az elkövető negyven év elteltével legyen feltételes szabadságra bocsátható.





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....