Igen, pont annyi eszetek van, amennyi látszik, hibásan számoltatok egy rossz átlagot - gyönyörűen levezették a Orbán új rezsikamuját

Kedves Magyarország kormánya! Nem tudom hogy jött ki ez az átlagfogyasztás, de beszélhetnének egy ampervadásszal-gyengébbek kedvéért villanyszerelő- hogy mennyit fogyaszt havonta 1 bojler, 1 tv, 1 hűtő esetleg az alkalmanként bekapcsolt lámpa, mikro, mosógép!!! Tar Bence írása arról, hogy miért éppen ennyi a limit az áramnál.

Drága nagytudású minisztereink!

Igen érzékenyen érintett engem a mai intézkedésetek a rezsicsökkentéssel kapcsolatban, amellyel saját szavaitokat hazudtoltátok meg a választások után nem egész 3 hónappal, de most nem ezért írom ezeket a sorokat, hanem azért, mert a magyarázatként szolgáló energetikai számításotok (pardon! ámokfutásotok) felett már végképp nem tudtam napirendre térni….

Állításotok a következő:

A rezsicsökkentést korlátozzátok olyan formában, hogy egy átlagos háztartás havi 210 kWh-s fogyasztási mértéke felett az áramért már piaci árat kell fizetni, DE SENKI NE AGGÓDJON, MERT A HÁZTARTÁSOK 3/4 RÉSZE NEM LÉPI ÁT EZT A HAVI ÉRTÉKET!!!

(Előre szólok, tudom, hogy sikerült ilyen borzasztó alacsony lehetetlen értéket kiszámolnotok átlagnak, de nem lőném le a poént egyelőre, először következzenek a nyers tények, és majd a végén részletezném miben hibáztatok…)

Tehát engedjétek meg, hogy üljünk le együtt egy kis fizikai számolgatásra mint villanyász a gulyáslevessel meg a szentkirályi ásványvízzel….

Engedjétek meg, hogy a saját példámból induljak ki, mivel az enyémnél villanytakarékosabb háztartás, ami teljes értékű háztartásként működik és nem alkalmi fogyasztó-nyaralóként, gyanítom, hogy az országban nincsen….

A múlt havi bediktált elektromos fogyasztásom mértéke 147 kWh a hatásos 24H mérőn, valamint 150 kWh a hatásos vezérelt mérőn, a kettő együtt 297 kWh egy nyári júniusi hónap alatt, ami már több 210 kWh-nál. Eddig remélem érthető, és még hivatásos szektatagként is tudtok követni engem.

Remek, most akkor nézzük meg, milyen az én háztartásom, és hogy mi tartozik bele pontosan ebbe az értékbe.

Kezdeném azzal, hogy a háztartásom egyszemélyes, egyedül élek benne, ha a kutyáimat nem számoljuk, akikről nem valószínű hogy szabadidejükben BTC-t bányásznak 5 videókártyával, vagy éppen mesterséges napot építenek.

A 24H mérőn történő 147 kWh fogyasztás a következőkből tevődik össze:

– 6 óra ébren otthonlét, amikor üzemel a házban 1db modern alacsony fogyasztású számítógép, egyszerre egyidejűleg 1db eneriatakarékos teljesen led-es izzó (mivel ugye egyedül marhanehéz egyszerre két helyiségben lennem, és ahol nem vagyok, ott minek is égne lámpa)

-minden egyes nap 1db 20 wattos IQOS készülék és 1db 20 wattos telefon készülék feltöltése 3 óra hossza alatt.

– Hetente egy mosási program egy modern energiatakarékos A++ mosógépen.

– Hetente 1 fazék étel 2 órán át történő elkészítése egy elektromos főzőlap középső 1500 wattos főzőkörén.

– Egy modern A++ kombinált hűtőszekrény üzemeltetése.

– 1db hálózati szerver (nyugalmi időben 50W folyamatos teljesítményfelvétel) üzemeltetése 0-24-ben

– 1db AHD kamerarendszer üzemeltetése 0-24-ben (30 watt teljesítményfelvétel.

– 2 hetente 1 óra fűnyírás egy 1000 watt teljesítményű házi fűnyíróval

– egyéb minimális fogyasztások (standby ledek, router, bakelit lejátszón 1-1 vinyl lemez lejátszása, stb stb elhanyagolható)

– napi 5 perc 900W mikrohullámú sütő használat

– Klíma és egyéb extrák nincsenek, infrapanellal fűteni pedig még egy elmeháborodott számítógép-villanyszerelő mókus sem fog nyáron a 40 fokos melegben.

Természetesen a házban minden lámpa a legkorszerűbb energiatakarékos led izzókkal felszerelve, és új, 5 évnél nem régebbi háztartási gépek. Ezzel a nappali fogyasztást ki is veséztem, jöjjön hát az éjszakai mérő, ígérem egyszerűbb lesz, ha már zsibbadna az agy….

– 1db modern új villanybojler készenlétben 50 fokos vízzel, napi 1 személy 1 fürdés fogyasztással, illetve 1 tányérka, kanálka, villa elöblítése. Természetesen évente vízkőtelenítem.

Na hát gondolom abban egyetértünk, hogy ennél takarékosabb háztartás, ahol napi 6 órát van otthon ébren 1 ember, korszerűek a lámpák, a gépek, és nincsen klíma és más egyéb extra, na ennél kevesebbet fogyasztó háztartás nem létezik, amiben életvitel szeráen élnének is….. jajj, majdnem elfelejtettem, vonjuk ki a szerver és a kamera rendszer fogyasztását, mivel ismerjük, és hát valljuk be, na az extra.

– A kamera rendszer 30, míg a szerver 50 wattot fogyaszt. Ez ugyebár egy óra alatt 80W, azaz 0,08 KWh, ami egy nap alatt 1,92 kWh-t tesz ki, ami 31 nap alatt 59,52-t. Ezt hanyag eleganciával levonjuk a havi 297 kWh nyári fogyasztásomból, majd kapunk 237,48 kWh fogyasztást.

Igen, ennyit fogyaszt havonta egy extrák nélküli 1 személyes háztartás, ahol a lakó 10 órát munkával és utazással, 8 órát alvással tölt, és napi 6 órát van otthon ébren amikor villanyt fogyaszthat.

237,48 KWH-T!!!!!

Állítom, hogy a háztartások döntő többsége ennél csak többet fogyaszthat, mivel az áram szolgáltatás nem internet, ahol havidíj van, és mindegy hányan használják és mennyit, hanem a személyek és a fogyasztók, valamint a fogyasztók üzemeltetési idejével exponenciálisan növekszik az elfogyasztott kilowattórák száma is!

Na hát akkor adja magát a kérdés: honnan a narkós kóchengeres viharverete gulyáskrémszagú pörköltszaftos bajszos ördög nagylábujjából vettétek ezt a számot, hogy egy átlag háztartás nem éri el a havi 210 kWh fogyasztást?

Na akkor szabad a gizda, lövöm a poént, kezeket a magasba:

Ti nem az életvitelszerűen lakott háztartásokból vontatok átlagot, hanem az ELMŰ-TITÁSZ-ÉMÁSZ-EON által beregisztrált összes magán néven lévő mérési pont fogyasztásából, amelybe beletartozik az összes nyaraló, ahol évi 1 hét használat alatt fogy 50-80 kWh, az összes magánszemély nevén lévő üres telek, ahová be van vezetve a villany, de nincs használva, az összes magánszemély tulajdonában álló, de lakatlan ház, ahol van villanyóra, valamint végezetül azok a házak is, ahol ugyan 1 család él, de két különböző betáplálással, 2 külön mérési pont van beregisztrálva. Ezek mind csökkentik az átlagot, átlag növelő tényezők pedig nincsenek, hiszen csak magán lakásokról beszélünk, a nagy fogyasztó gyárak, üzemek, cégek, intézmények nem tartoznak ebbe az átlagba, hiszen rájuk nem vonatkozik a rezsicsökkentés…..

Igen, pont annyi eszetek van, amennyi látszik, hibásan számoltatok egy rossz átlagot, mert azonnal kapkodva kell dönteni és derogál bárkit megkérdezni akinek fogalma van az áramról, és mindezt azonnal keresztül is vertétek a parlamenten, megszopatva így nem a negyedét, hanem a háromnegyedét a magán fogyasztóknak, a maradék 1 negyed, aki nem fog szívni, mert nem lépi túl ezt a fogyasztást, na igen, az az ami nem valós életvitel szerű háztartás……

Szépen gulyásszaftos magyar módra megfogalmazva, jól kibasztatok minden magyar háztartással, ami valós háztartás, és mindenki többet fog fogyasztani az álomhatárotoknál, mindenki fizetni fog mint a katonatiszt, piaci villanyárat, amíg bírja….

Spóroljunk a villannyal? Ennél jobban, mikor egy minimál fogyasztás 1 személyre napi 6 órát is 210 kWh felett van?

Bár túl hosszú így marhára senki nem fogja elolvasni,főleg az illetékes





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....