Ártatlan volt az áramlopással támadott ellenzéki politikus

Pénzügyi vezetőnek nevezték ki a kerület köztisztaságáért felelős cégénél Borka-Szász Tamást, aki korábban a VII. kerületben volt önkormányzati képviselő.

A DK-s képviselő 2020 októberében mondott le, miután kiderült, hogy bitcoinbánya üzemelt a hivatali számítógépén. A rendőrség áramlopás miatt házkutatást tartott, és nyomozás indult az ügyben, mint később kiderült, Borka-Szász Tamás ártatlan volt.

A volt önkormányzati képviselő reagált a Telex cikkére, amelyben azt “elfelejtették” közölni, hogy ártatlan volt.

„A hivatkozott ügyben először a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda folytatott büntetőeljárást ismeretlen tettessel szemben. A nyomozó hatóság az ügyet végül bűncselekmény hiányában megszüntette. […] Ezt követően a Pesti Központi Kerületi Bíróság vette át az ügyet, és valóban indított ellenem szabálysértés gyanúja miatt szabálysértési eljárást, de ez a szabálysértési eljárás is megszüntetésre került. A végzésben megállapításra került, hogy nem követettem el semmilyen törvénytelenséget, semmilyen szabályt nem szegtem meg. Ebből következően semmilyen károkozás sem történt a VII. Kerületi Önkormányzat sérelmére. Tehát valótlanul állították rólam, hogy áramot loptam és bitcoint bányásztam” – írta.

Állítása szerint azért mondott le akkoriban, mert az ártatlansága tisztázásáig sem akarta ezzel az üggyel terhelni a pártját és az önkormányzatot, de azóta „jogerősen megállapításra került, hogy semmilyen bűncselekményt, szabálysértést vagy bármilyen szabályszegést nem követettem el, ártatlan civil ember vagyok. […] A jelenlegi munkahelyemre szakmai alapon jelentkeztem, a végzettségemnek és szakmai tudásomnak megfelelő pozícióra felvételt nyertem” – írta.





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....