Hungarikum: Semmi nyoma a többmilliárdos állami támogatást kapó beruházásnak


Mi történt?

A magyar kormány több mint 6,7 milliárd forinttal támogatta az orosz hátterű Arnest Hungary Kft. Miskolc melletti beruházását. Az üzemet a tervek szerint 2023 augusztusában kellene átadni, de még semmi nyoma – derült ki a 24.hu cikkéből.

Az orosz kozmetikai cég 48,5 millió eurós beruházása 256 új munkahelyet hozna létre, Szijjártó Péter még orosz kollégájával, Szergej Lavrovval is egyeztetett az ügyben.

A szerződés szerint tavaly 2,5 milliárd, az idén 3,2 milliárd forintot kell átutalnia a magyar államnak, a 17 milliárd forintra tervezett alsózsolcai projekt csaknem 40 százalékát mi álljuk.

A megyei kormányhivatal építésügyi és örökségvédelmi főosztálya engedélyt adott a csarnoképület átalakítására, bővítésére, a kormány a beruházást nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségűnek minősítette.

Az önkormányzathoz azonban még nem érkezett be telephelyengedély.

A beruházásnak még semmi nyoma nincs, az Arnest Groupot időközben egy bécsi székhelyű cég, a Vesta Development Austria GmbH váltotta 2022 októberében.

A beruházás bejelentésén ott volt a helyi országgyűlési képviselő, Csöbör Katalin is, a lap kereste is őt, hogy megtudják hogy áll a beruházás, választ azonban nem kaptak.

(24.hu nyomán)





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....