Ilyen még nem volt: nem akármi került Orbán Ráhel nevére


Izmosodik a „saját láb”.

273 millió forintért 34 hektárnyi szőlőt „vásárolt” Orbán Ráhel Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, Tokaj-Hegyalján bizonyos Kántor Andrea Erzsébettől. Az üzletet Ráhel nevében szeretett férje, Tiborcz István bonyolította le.

Az eladó sem átlagember: Kántor Andrea korábban annak a Szárhegy Dűlő-Sárazsadány-Tokajhegyalja Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. (Szárhegy Kft.) volt a társtulajdonosa és ügyvezetője, amelyik Orbán Viktor feleségének, Lévai Anikónak a résztulajdonában állt.

Tehát a kérdéses szőlőterületek az Átlátszó szerint korábban is a miniszterelnök feleségét gazdagították, egy 2005-ös parlamenti vizsgálat jelentéséből derült ki, hogy

Lévai eleve nagyon furcsa kedvezménnyel jutott a földhöz:

Sárazsadány önkormányzata 50.529 m2 zártkertet például 2 forintos négyzetméteráron, mindössze 100 ezer forintért adott el neki.

Aztán négy évvel később vásárolt egy magánszemélytől alig több mint feleakkora, 30 ezer négyzetméteres telket, azért már másfél milliót kellett fizetnie.

Tehát az önkormányzattól 50529 négyzetmétert vásárolt 100 ezer forintért, míg egy magánszemélytől 30000 négyzetmétert másfél millióért.

Az Élet és Irodalom anno sokat írt a Szárhegy Kft. állami támogatásáról, ezért Lévai, aki nem akart nagyobb botrányba keveredni eladta a tulajdonrészét.

Ám a földeket Lévai magánemberként megtartotta, sőt később az Orbán-család egy közeli barátjának, Kékessy Dezsőnek adta el őket, aki nem mellesleg a Szárhegyben is tulajdonostársa volt.

Később Kékessy is megvált a kérdéses földterületektől, ő Kántor Andreának adta el őket.

Ahogy cikkünk elején pedig írtuk: Kántor pedig Orbán Ráhelen keresztül visszajuttatta az Orbán-klánhoz a szőlőbirtokot, így

már papíron is a miniszterelnök családjához tartozik a kérdéses szőlőterület.

De ennél is bonyolultabb az ügy, ugyanis az ingatlant a Patrícius Borház bérli, ami az Abraham Goldmann Zrt kezébe tartozott. A Goldmann pár hónappal ezelőtt került a Tiborcz István érdekeltségébe tartozó BDPST Zrt-hez.





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....

Tanúként hallgatták ki Varga Juditot az ügyészségen

Robbant a hír: Tanúként hallgatták ki Varga Juditot az ügyészségen