Süllyed a hajó: Sorra mondanak le a fideszes vezetők, eddig négyen dobták be a törölközőtlly


Négy másik tisztségviselővel együtt.

Gulyás Gergely a február 9-ei kormányinfón jelentette be, hogy február 15-éig minden, az egyetemi vagyonkezelő alapítványok kuratóriumaiban ülő miniszter (így Lantos Csaba, Lázár János, Nagy István, Navracsics Tibor, Szijjártó Péter, Varga Judit és Varga Mihály is) lemond ottani tisztségéről.

Gulyás úgy fogalmazott:

„Azt várjuk, hogy minden kormányzati tisztviselő járjon el így, tehát ez vonatkozik az államtitkárokra, helyettes államtitkárokra, közigazgatási államtitkárokra, miniszteri biztosokra, kormánybiztosokra”.

A 24.hu megtudta, voltak olyanok, akik a kuratóriumi tagság helyett inkább a kormányzati megbízásukról mondtak le. Így tett

Bedros J. Róbert miniszterelnöki megbízott.
Guller Zoltán miniszteri biztos,
Szili Katalin miniszterelnöki megbízott
és Wáberer György kormánybiztos.
Eddig egyedül Wáberer távozásáról lehetett tudni. A vállalkozó a Tokaj-Zemplén térség fejlesztéséért felelős kormánybiztos volt, és a felmentéséről szóló kormányhatározat megjelenése előtt nem sokkal derült ki, hogy Tiborcz István kivásárolta őt a nevét viselő fuvarozócégéből.

Mint most kiderült, azért, mert a sárospataki Tokaj-Hegyalja Egyetemért Alapítvány kuratóriumi tagja marad.

Guller Zoltán távozását a miniszteri biztosi posztról a Budapesti Gazdasági Egyetemért Alapítványa árulta el a 24.hu-nak. Guller a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatójaként és az általa egy személyben kiosztott támogatásokról vált ismertté. A tavalyi kormányalakítás óta a Digitális Magyarország Ügynökség létrehozásáért és működtetéséért felelt miniszteri biztosként.

Szili Katalinnak kapcsolatban a pécsi Universitas Quinqueecclesiensis Alapítvány nem adott érdemi választ, mindenestre a volt MSZP-s házelnök neve már nem szerepel a miniszterelnöki megbízottak között a kormányzati honlapon.

Hasonlóképp derült ki, hogy nincs már miniszterelnöki megbízottja a dél-budai szuperkórház építésének. A Semmelweis Egyetemet fenntartó Nemzeti Egészségügyi és Orvosképzésért Alapítvány sem reagált, hogy Bedros J. Zoltán eleget tett-e Gulyás kérésének, ám Szilihez hasonlóan az ő neve is eltűnt a honlapról.

(via 24.hu)





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....

Tanúként hallgatták ki Varga Juditot az ügyészségen

Robbant a hír: Tanúként hallgatták ki Varga Juditot az ügyészségen