Kínos látvány: Novák Katalin váratlanul szembetalálkozott az Orbán-kormány legfőbb ellenségével


Korábban már tervezte az amerikai elnökkel való találkozást, de csak most futottak össze.

Ahogy korábban írtuk, Novák Katalin úgy nyilatkozott, részt vesz a bukaresti kilencek csúcstalálkozóján, ahol Joe Biden amerikai elnököt szeretné tájékoztatni az ukrajnai helyzetről és a békekötés mielőbbi szükségességéről.

Az M1 Híradó csütörtökön beszámolt róla, Novák Katalin megérkezett Varsóba a találkozóra. A köztársasági elnököt Mateusz Morawieczki lengyel miniszterelnök fogadta. Novák Katalin Facebook-bejegyzésben osztotta meg, remélik, a háborúnak hamarosan vége lesz, és biztosak abban, hogy

a lengyel-magyar barátság örökké fog tartani.

A csúcstalálozó témája volt az orosz-ukrán háború, a gazdasági kihívások, az energiaválság és az infláció. Joe Biden amerikai elnök is jelen volt a találkozón, úgy fogalmazott, a NATO keleti szárnyaként

a bukaresti kilencek jelentik a kollektív védelem frontvonalát,

hozzátette, ezek az országok pontosan tudják, mi forog kockán, nem csak Ukrajnában, hanem a demokráciák szabadságában, Európában és szerte a világon.

Novák Katalin Ukrajnával kapcsolatban több prioritást is megnevezett a találkozón — stabilitás és biztonság, béke, felújítás, valamint a kisebbségek védelme — amelyekről zárt ajtók mögött szólalt fel.









Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....