Na most van baj: Varga Juditot kihallgattatná Völner ügyvédje


Az ügy kapcsán már többször is felmerült az igazságügyi miniszter neve.

Ahogy beszámoltunk róla, Völner Pál nem vallotta magát bűnösnek az őt is érintő korrupciós botrány ügyében. Állítása szerint sosem fogadott el pénzt Schadl Györgytől, és nem szerzett neki jogtalan előnyt a pozícióját felhasználva.

A fideszes exállamtitkár ügyvédje, Papp Gábor szerint az ügyészségnek utána kellene néznie, ki szivárogtathatott ki anyagokat a sajtónak – írta a Telex csütörtökön. A politikus védője

kezdeményezte többek között Varga Judit meghallgatását az ügyben.

Állítása szerint az igazságügyi miniszter neve többször felmerült a nyomozati anyagokban; volt, hogy találkozott védence társaságában Schadl Györggyel, akivel végrehajtói kinevezésekről beszéltek. Emellett felolvasott egy SMS-beszélgetést Völner és Varga között, amelyben végrehajtói ügyben való egyeztetésről beszéltek.

FRISSÍTÉS: A Momentum a mai bűnügyi tárgyalás előtt a Fővárosi Törvényszék épülete előtt akciózott.

“Eltűnt Varga Judit és Rogán Antal!”

– ezzel a felirattal ellátott cédulákat ragasztott ki a Momentum frakcióvezető-helyettese, Bedő Dávid és parlamenti képviselője, Tóth Endre.

A Momentum politikusai akciójukkal arra hívták fel a figyelmet, hogy a két kormánytag annak ellenére nincs ott sem a tanúk, sem a vádlottak padján, hogy a nyomozati anyagokból egyértelműen kiderül, közük lehetett a közpénzmilliókat eltüntető korrupciós ügyhöz – írta a párt lapunkhoz eljuttatott közleményében.

„Nincs itt Rogán Antal, akire “Tóni” néven hivatkoznak a nyomozati anyagokban, és nincs itt Varga Judit sem, aki Völner Pál közvetlen felettese volt és a minisztériumában burjánzott a korrupció” – mondták az akcióról készült videóban a Momentum képviselői.



Bedő Dávid és Tóth Endre szerint legalább tanúként, de

inkább vádlottként kellene kihallgatni a Fidesz-kormány két tagját.

(Telex/Nyugati Fény)






Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....

Kiderült ki lesz Budapest főispánja