Kiderült miért ilyen boldog Szijjártó ezen a képen


Prioritások.

Csütörtökön Facebook-videóban jelentkezett be Szijjártó Péter New York-ból, nem sokkal később megosztotta felszólalását az ENSZ Közgyűlésén.

A külgazdasági és külügyminiszter úgy nyilatkozott, a háború veszteségei nyomán kéri a nemzetközi közösség tagjait, ne tegyenek olyan lépéseket, amelyek a háború elhúzódását, eszkalálódását eredményezik. A Fidesz politikusa hozzátette, szükséges lenne a konfliktusban álló felek közötti megbeszélés, amelyre szerinte az ENSZ a legalkalmasabb platform.

Pénteken közösségi oldalán osztotta meg, hogy Hayashi Yoshimasa japán külügyminiszterrel is egyeztetett New York-ban, elmondása szerint egyetértettek, hogy az ENSZ-nek meghatározó és hiteles szerepet kell betöltenie a fegyveres konfliktusok rendezésében.

A politikus úgy fogalmazott, Japán, mint a hetedik legnagyobb beruházói közösség Magyarországon, fontos szerepet foglal el a magyar külpolitikában. Állítása szerint 30 ezer embernek biztosítanak munkát, így hozzájárulnak a gazdasági növekedéshez, valamint megosztotta,

tavaly rekordmértékű volt a Japánba irányuló export, közel 900 millió dollár,

így Európán kívül a Japán felvevő piac lett az egyik legjelentősebb a magyar élelmiszeripari termékek tekintetében.







Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....