thepost / Magyarország / Budapest / 2019.10.14
THE POST
           
14
Huszonöt éve imádjuk a Jóbarátokat
Ez is érdekelhet:
Judit évekig rettegett férjétől, de hiába kért segítséget
Orbán villámgyorsan elhagyta az országot
Az önkormányzati választás legképtelenebb bakijáról jött hír


Negyedszázada költözött össze Rachel, Ross, Monica, Chandler, Phoebe és Joey, és mi még mindig nem tudunk elszakadni mindattól, ami összeköti őket. Ezt talán már lehet halhatatlanságnak nevezni.

Újra és újra elővesszük. Van, aki ezt használja elalváshoz. Másnál a háttértévézéshez elengedhetetlen – az ismerős hangok jól jönnek a főzéshez, hétvégi munkához egyaránt. Van olyan is, aki az ágyat nyomja vagy éppen lelki bajok gyötrik, és azonnal előveszi a sorozatot, pedig már minden poént ismer, kívülről idézi a párbeszédeket. Megint más munkanap utáni levezetésnek használja a minden sitcomok sitcomját. Van, aki bevallja, hogy nézi, van, aki titokban csinálja, másnál olyan természetes velejárója a mindennapoknak, hogy talán ennek nincs is a tudatában. És van olyan is, akit kirúgnak az állásából, mert meló közben, négy nap alatt 55 epizódot darál le.

Az 1994. szeptember 22-én induló, és 15 évvel ezelőtt véget érő Jóbarátok elképesztő népszerűsége máig töretlen, amit mi sem bizonyít jobban, mint, hogy a Netflix a pletykák szerint összesen 100 millió dollárt fizetett a WarnerMediának a sorozat megkaparintásáért. Ezt az üzletet aztán a Warner jól meg is bánta, mert túl értékes terméket adott el: a Jóbarátok idén augusztusban a második legnézettebb tartalom volt az egyébként egy rakás minőségibb és okosabb sorozattal büszkélkedő streaming szolgáltatón. Visszakérték hát a sitcomot, amelyet jövőre a WarnerMedia által üzemeltett HBO Maxon lehet majd elérni.

A kérdés az, hogy miért nem tudunk még mindig lejönni a sorozatról. Egyes vélemények szerint a Jóbarátoknak nem áll jól a negyed évszázad, rosszul öregedett az elmúlt két és fél évtizedben. Ha ma forgatnák, akkor például szó érné a ház elejét Monica tinédzserkori, kövér énjének kifigurázása miatt (a body shaming tipikus esete), és jogosan kritizálnák a sorozatban, hogy alig van benne fekete szereplő. Szóvá szokták tenni azt is, hogy politikailag nem éppen korrekt a nemi identitások, szexuális irányultságok ábrázolása: noha van benne egy gyereket nevelő leszbikus pár, Chandler transzvesztita apja csak egy jó poén a szériában, a Ross és Rachel által felbérelt férfi dadus (Freddie Prinze Jr. személyében) pedig egy bőgőmasina – a sztereotípiának megfelelően.

Ugyanakkor még ez az elavultság sem riasztja el a nézőket, sőt részben éppen a porossága és a megengedő inkorrektsége miatt szeretik még mindig a sorozatot. De nézzük is, hogy mit gondolnak a szakértők és mit gondolunk mi a Jóbarátok halhatatlanságáról.

Komfortos, éber gondtalanság – kis virtuális mennyország a laptopunkon

Helen Sneha Jambunathan viselkedéskutató szerint a Jóbarátokra és társaira (Szívek szállodája, Agymenők satöbbi) azért van szükség a mindennapjainkban, mert a stressz és az idegesség elől megbízható menedéket jelenteknek a könnyen fogyasztható sitcomok. Pláne akkor, ha minden fordulatot ismerünk, komfortosan, otthonosan mozgunk a világukban, és a poénok még mindig viccesek. Az ilyen sorozatok hasonlóan jótékony hatással lehetnek az agyunkra, mint napi 8 óra szellemi munka után a manuális, különösebb gondolkodást nem igénylő feladatok elvégzése vagy a sport. „Ilyenkor is tudatosan fókuszálsz valamire, miközben pihensz is” – mondja Jambunathan, a jelenséget pedig mindful mindlessnessnek nevezi, azaz éber gondtalanságnak.

A mai sorozatdömpingben az is érdeme az ilyen szériáknak – hívja fel erre a figyelmet egy rajongó a Guardian cikkében –, hogy itt már nem lehet spoilerekkel nyomasztani azt, aki még nem látta a következő részt vagy évadot, és nincs meg az a szociális nyomás sem, hogy mindenképp meg kelljen vitatni a barátokkal a látottakat.

Amikor még minden jobb volt: a pre-okostelefonoikum időszaka

A viselkedéskutató szerint a 90-es években és a kétezres évek elején futott sitcomok különösen a mostani fiatal, és elmagányosodó generációhoz tudnak szólni, ahhoz a nemzedékhez, amelyik a barátait az interneten felejtette. „Gyakran úgy gondolunk az idősebb emberekre, mint akik azért nézik a televíziót, mert az társaságot jelent a számukra, de a fiatalabbak ugyanígy vannak ezzel, csak éppen a telefonjuk és a laptopjuk a társaságuk”.

A mamahotel jelensége, valamint az intenzív virtuális jelenlét miatt valószínűleg egyre távolodunk el attól, amit a Jóbarátok megalkotói, David Crane és Marta Kauffman még átélhettek. Az alapszituáció, a nagyvárosba (ez esetben Manhattanbe) való költözés és összecuccolás a barátokkal egy közös lakásba Crane és Kauffman valós tapasztalatán alapult, saját fiatal éveik inspirálták őket a Jóbarátok megírására.

Bob Thompson médiakutató szerint ma a fiatalok sokkal elszigeteltebben élnek, mint húsz éve, így a sorozat, amelyben a barátok nem a közös Facebook-csoportjukban, hanem fizikálisan is egy térben tartózkodnak, ma relevanciával bír.

A nosztalgiázás alapvető emberi hajlam, a Jóbarátok pedig megérett a múltba révedésre. Amikor a sorozat készült, még nem volt közösségi média, nem léteztek okostelefonok és nem Donald Trump volt Amerika első embere. Nagyot fordult a finálé óta a világ, érthető, hogy azoknak, akik a Jóbarátokon nőttek fel, hiányzik a 90-es évek. A 21. századból visszatekintve amúgy is dívik az emlegetése hosszú 90-es évtizednek, amely 2001. szeptember 11-én, a World Trade Center elleni merénylettel ért véget. Hogy a Jóbarátok még egy másik kor terméke, nem is jelezhetné jobban az, minthogy a vágóképein gyakran feltűnnek az ikertornyok.

A legnagyobb sztárok fordultak itt meg

A Jóbarátok nemcsak hosszú élettartamával, 21. századi sikeres pályafutásával, de az őrületes sztárdömpingjével is beírta magát a televíziózás történelemkönyvébe. Korának legnépszerűbb színészei kaptak meg egy-egy epizódszerepet a sorozatban. Olyan nevek fordultak meg itt, amit ma már nehéz lenne überelni bármelyik sitcomban is. A legendás filmszínészek rendszeres szerepeltetése azonban akkoriban még

érthető is volt: a Jóbarátok a 90-es években rengeteg embert ültetett a képernyő elé, a nézettség nem oszlott meg a kismilló tévécsatorna és a sok száz másik széria között.

Indulásakor a nézőknek mindössze három tévécsatorna közül kellett választaniuk. A legnézettebb Jóbarátok-részek a második évad 12. és 13. epizódjai voltak, majdnem 53 millió ember követte figyelemmel a történéseket. Ezeket a részeket az 1996-os Super Bowl után vetítették, és Julia Roberts, Brooke Shields, valamint Jean-Claude Van Damme parádéztak bennük. Ezeken kívül még ma is sokat emlegetett Jóbarátok-eseménynek számít, amikor például Brad Pitt feltűnt az Utálom Rachel Greent nevű gimis klub alapítójaként, George Clooney és Noah Wyle – a Vészhelyzet sztárjai – cameóztak az egyik kórházi jelenetben, Bruce Willis összeszűrte a levet Rachellel, Billy Crystal és Robin Williams egyszer csak megjelentek a Central Perk kávézó ikonikus kanapéján, Sean Penn pedig Phoebe ikertestvérének vőlegényeként tűnt fel.

Ő a te rákod!

A Jóbarátok nemcsak a barátságról, hanem a szerelemről, a párkapcsolatokról is tudott máig érvényes dolgokat mondani. Nem állítjuk, hogy az írók mindig szuperizgalmas szituációkat írtak a szereplőknek, sőt,épp arra helyezték a hangsúlyt, hogy mindenki azonosulni tudjon a képernyőn látott szívügyekkel. Oké, valószínűleg a legtöbb ember a jó nevet mondja az oltárnál, de azért az simán megtörténhet, hogy rosszkor, rossz helyen, vagy a rossz emberbe leszünk szerelmesek. Mi ezt tanultuk a Jóbarátokból:

Nem mindenki ajtaján sétál be csak úgy a nagy Ő. Mindenki a maga tempójában randizgat (vagy akár pihenteti a dolgot), a lényeg, hogy úgy csináljuk, ahogy jólesik. Phoebe például általában alaposan beleválasztott, és lehetetlen figurákkal randizgatott, mégsem stresszelt rá komolyan a dologra…egészen Mike-ig. Ott volt például a szemüveges Roger, aki folyamatosan analizálta a csapatot, vagy az idegesítően pozitív Parker, aki Gellerék 35. házassági évfordulóján egy „mentális pillanatképet” akart készíteni hőseinkről. Szegény szemüveges tudós David épphogy, csak lemaradt Phoebe-ről, aki végül Mike-hoz ment feleségül. De szép lassan haladt Monica és Chandler is, akik egyszer majdnem összeházasodtak Las Vegasban, de végül úgy döntöttek, inkább apró lépésekben haladnak.
Ne köss olyan kompromisszumot, amibe belehalnál! Monica, és a szemész Richard szerelme egyszerűen tökéletes volt. Imádni valóan ugratták egymást, egy egész világ drukkolt nekik, de mégsem tudták leküzdeni a köztük lévő korkülönbséget. Richard már nem akarta újrajátszani a házasság-gyerek előadást, Monica viszont nagyon is vágyott erre. Bár végül Richard beadta a derekát, Monica azt szerette volna, hogy olyan legyen mellette, aki nem muszájból veszi el feleségül – a különböző életcélok miatt szakítottak, a világ pedig egy kicsivel rosszabb hely lett. Mígnem „jött” Chandler.Mindig definiáld a „szünet” fogalmát! Ross és Rachel már egy éve együtt voltak, amikor abban állapodtak meg, hogy szünetet tartanak. Csakhogy Ross lényegében azonnal lefeküdt a fénymásolós lánnyal, Rachel pedig szakított vele. Ross akkor – és a későbbi évadok során is – kizárólag azzal érvel, hogy azért szexelt a „xeroxos-lánnyal”, mert szakításban voltak. Rachel szerint nem „voltak szakításban”, csak szünetet tartottak. Később az írók egy interjúban elmondták: azért kellett a szakítós szál, mert az örök szerelem unalmas.
A párod nevét mondd az esküvődön – kell ehhez bármit hozzáfűznünk?Nem tudják, hogy mi tudjuk, hogy ők tudják, hogy mi tudjuk! Avagy egy titkos kapcsolat bizony iszonyatos erőfeszítésekkel jár. Amikor Chandler és Monica összejöttek Londonban, úgy döntöttek, a többieknek egy ideig nem beszélnek a kapcsolatukról. Ez persze számtalan kínos helyzettel járt, például, amikor egy közös habfürdőnél Joey rájuk nyitott. Bár a Jóbarátok párosa egész egyszerűen nem akarta, hogy a szerelmük megváltoztassa a csapatot, egy csomó oka lehet bárkinek arra, hogy titokban tartsa a kapcsolatát – nem lesz könnyű, de ha van, akiért megéri, vágjunk csak bele.
Néha a rossz emberbe szeretsz bele. Igen, megesik. A nézők nem rajongtak túlzottan a Joey-Rachel szálért, de a mai napig az egyik legemlékezetesebb pillanatok egyike, amikor Joey bevallja Rossnak, hogy belezúgott Rachelbe, majd ezután Rachelnek is előrukkolt vele. Egyébként a Jóbarátok mindig is zseniálisan szólt arról, hogyan érdemes kezelni ezeket a helyzeteket: mindig légy őszinte, és soha ne kérj bocsánatot azért, amit érzel. Mert több leszel tőle – még akkor is, ha épp a rossz ember iránt táplálod őket.


Rajtuk nevetünk, de közben magunkon is

Már csak azért is megéri újra és újra nézni a Jóbarátokat, mert viccesen és szerethetően emlékeztet arra, mennyire esendőek az emberek. Mármint mi mindannyian.

Teljesen mindegy, hogy arról van-e szó, hogy Chandler pikírt poénjai időnként gonoszba fordulnak, hogy Ross mennyire ügyefogyott tud lenni, hogy Monica szinte elviselhetetlenül rendmániás, vagy hogy Phoebe éppen milyen ezoterikus butaságban lát fantáziát.

Minden szereplőnek vannak erőteljesen kidomborított jó és rossz tulajdonságai, amitől a saját típusán belül is kerek, egész ember. És hiába beszélünk a komikum kedvéért elrajzolt figurákról, valahol az egész azt a megnyugtató emberi tapasztalatot erősíti meg, hogy ilyenek vagyunk. Jók és rosszak, ügyetlenek vagy ragyogóak, mikor melyik. Tulajdonképpen magunkon is nevetünk.

És felszabadító látni, hogy hibázni lehet, és nem a világ vége, ha megtörténik: legyen szó elrontott desszertről, mert összeragadtak a szakácskönyv lapjai, vagy bármilyen eltitkolt, vitát vagy sértődést generáló véleményről, ami persze úgyis mindig kiderül. Mert a jó barátságokban, sőt, a jó emberi kapcsolatokban és a tanulási helyzetekben túl lehet lendülni rajtuk.
Oszd meg, hogy minél több emberhez eljusson! - köszönjük >>
Ez is érdekelhet:
Óriási baleset: két munkás sérült meg a Hankook-gyárban
Mészáros kiváló üzleti érzékkel rendelkezik, de a több milliárdos bukásra Ő sem számított
Orbán bukásától hangos a külföldi sajtó
Hírhez tartozó kép:
Óriási baleset: két munkás sérült meg a Hankook-gyárban
Mészáros kiváló üzleti érzékkel rendelkezik, de a több milliárdos bukásra Ő sem számított
Mészáros kiváló üzleti érzékkel rendelkezik, de a több milliárdos bukásra Ő sem számított
Orbán bukásától hangos a külföldi sajtó
Judit évekig rettegett férjétől, de hiába kért segítséget
Orbán villámgyorsan elhagyta az országot
Az önkormányzati választás legképtelenebb bakijáról jött hír
Egymásnak engedték a vonatokat Zalaegerszegen
Fiktív lakcímmel rendelkező szavazók miatt kell megismételni a szavazást!
Budapestre hívatták Borkai Zsoltot - végleg padlóra küldik
Puzsér ígéri, nemsokára visszatér
Hivatalos: Borkai Zsolt holnap bejelenti, hogy kilép a Fideszből
Puzsér: nem akarok a politikából élni visszatérek a kulturális térbe
Durva vicc: GPS-t szerelnek Karácsonyra, hogy tudják, hol kell kiásni őt
Bródy János dalban értékelte a választást - Lesz még egyszer szép a világ...
Botrány: Iratokat akarnak eltüntetni a ferencvárosi önkormányzatnál
Mibe szólhat bele Karácsony? Megnéztük, mi tartozik hozzá
Tóth József győzelménél nem volt nagyobb az országban
Újra akarja számoltatni a szavazólapokat Győrben az ellenzék
Brutáltrélert kapcsolt le a rendőrség
Vádat emeltek egy vasutas ellen: egymással szemben indított el két vonatot
Mindenki azt találgatja, hogy miért utazott ilyen hirtelen Orbán Azerbajdzsánba
Káosz: Nem működik az OTP rendszere
Karácsony padlóra küldi Orbánt: nyilvánosságra hozzuk az elmúlt öt év szerződéseit
Rosszabb a helyzet mint Orbán gondolta: kezd összeomlani a sikerpropaganda
Megalázták Lázárt: Hódmezővásárhelyen zeng a Hol vagy Jani?
Orbán bosszút forral: korlátozni akarják az önkormányzatok jogkörét
Ferenc Pápa – Orbánék milliárdokat költenek, hogy pokolra jussanak
Ezek itt meglopták a kerületet, és ezt nem lehet a győzelmi mámorban elfelejteni
Hol rontotta el a nagy reményű Berki?
A voksturisták falujában fölényesen győzött a Fidesz-KDNP
Borkai a visszalépett jobbikosok körzeteiben tarolt
Kiakadt egy Fideszes politikus: nagyon durva dolgot üzent Karácsonynak
Milliós gyerektartásra kötelezték Pécsi Ildikó fiát
Újra nő az üzemanyagok ára
Ingyen tűzifát oszt a kormány a lakosságnak
Halálra éheztették 9 hónapos kislányukat
Rossz hír Magyarországnak: Menekültek százezreit küldhetik vissza a németek
Csúnya bukás: milliárdokat bukott a választás után Mészáros Lőrinc
2011-ben őrizetbe vették uzsorázás miatt, most jakuzziban ünnepelte, hogy polgármester lett
Vizsgálatot indított az EU: a kormány tiltott támogatást adhatott a Samsungnak
Orbán: nem felejtjük el, István, hogy neked köszönhető, hogy ma ilyen szép fővárosunk van
A Fideszből kizárják, mégis polgármester maradhat Borkai
Horvátország: a rendőrség megkezdte Borkai ellen a vizsgálatot
Kis híjján összeverekedtek a határon túli szavazókkal
Német sajtó: Az ellenzék sikere lényegében Orbán bukása
Az ország nagyon csúnya jelzővel illeti Győrt
Borkai nyert, de még előtte megbuktatta a Fideszt
Legyőzhettük volna Borkait, ha a jobbikosok nem árulják el az ellenzéket
Hivatalosan is háború van: a szíriai hadsereget a határhoz vezénylik
Óriási baki: a fideszes Lokálnál, még nagyon Tarlósra hangol a hétfői szám
A Fidesz lapok Borkai Zsoltot okolják Tarlós bukása miatt
Kósa szerint a külföldiek szavazatai miatt nyert Karácsony
Vádat emeltek a hódmezővásárhelyi tanár ellen, aki eltörte egy diák kezét
The New York Times: az ellenzék durván elverte Orbánékat
Az ellenzék győzelméről írnak a külföldi lapok
Csuja Imre színpadra állt két nappal a fia halála után
Az emberek köszönték a krumplit a Fidesznek, aztán elmentek az ellenzékre szavazni
Több önkormányzatban is képviselője lesz a Kutyapártnak
Kiesett egy vidámparki játékból egy tízéves kislány
Kósa: a kormánypártoknak tehát kényelmes többsége van
Karácsony Gergely: ez lesz az első dolga főpolgármesterként
Így reagált Karácsony győzelmére Puzsér és Berki
Ezt most besz*ptátok! – Pezsgővel, medencében ünnepel a korábban uzsorázással vádolt polgármester
Karácsony Gergely: Az elmúlt évtizedek leggyomorforgatóbb kampánya volt ez!
Szijjártó: Orbán hétfőn dönt Borkairól
Borkai Zsolt nyert Győrben 700 szavazattal
Orbán: Magyarország legerősebb pártja továbbra is a Fidesz
Orbán: tudomásul vesszük ami Budapesten történt, az országos többségi győzelmet köszönjük
Tarlós szónoklat: országosan az eredmény szép, Budapesten el kell gondolkodni
Borkai botránya vezethetett Tarlós bukásához
Karácsony Gergely Budapest főpolgármestere!
Tarlós csalódott: nem érdemes mesélni
Meglepő adatok Győrből! - Borkait győzelemhez juttathatja a Jobbik lépése
Tarol az ellenzék: a TV2 szerint narancsba borult az ország
Nyilatkozott Tarlós István a bukásról: nagyon meglepő dolgot mondott
Orbán csalódott, nem ünnepel tömeg előtt
A TV2 bemutatta a helyszíneket ahol a Fidesz nyert
Tarlós Pista bácsi gratulált Karácsony Gergelynek
Hivatalos: Botka tarolt szegeden
Orbán 2006: - Vereséget szenvedtünk, de nem győztek le! Nem eszméik, hanem a pénzük vert meg minket
Budapest következő főpolgármestere Karácsony Gergely lesz
Nyíregyházát vitte a Fidesz
Tarlós : Az ellenzék megtévesztette az embereket
Kósa: a mai nap a demokrácia ünnepe
Magyarország jogállam: feljelentés szervezett szavazatvásárlás miatt
Elképesztő videó: Órákon át, folyamatosan hordták a választókat szavazni
Szerelmes mosollyal szavazott Borkai és a felesége! - büszke pár
Hibaüzenet fogadja a látogatókat a választási portálon!
Még mindig nincsenek eredmények, érthetetlen okokból csúsznak az adatok
A Fidesz fél: Elszeparálták az újságírókat az eredményvárón
Pécset is bukja a Fidesz!
Orbán bukása: Miskolcon vezet az ellenzék
Hivatalos: megkezdődött a számlálás, 100 ezernél is több új szavazó van!
Borkai Zsolt feleségével kéz a kézben leadta voksát
Botrányos: Alsószentmártonban plusz 2 órán át tart a szavazás
Borkai még szavazni sem ment el: korábban arról beszélt, hogy mindneki kötelessége elmenni szavazni
Hivatalos: Ferencvárosban hasal a Fidesz - az ellenzékiek voltak aktívabbak
Áder mosolyogva, teljes nyugalomban szavazott
Orbán eldöntötte, hol ünnepelteti magát a választások után
Fidesz: mindössze nyolc választópolgár kapott rossz szavazólapot, közülük három esetében még időben léptek
Lázár eljátszotta az egyszerű nép gyermekét: biciklivel gurult be a szavazókörbe
Bérszavazók és balhé: dulakodássá fajult a plakátrongálás
Hivatalos: csoportosan hoznak és kísérnek be embereket a ferencvárosi szavazókörben
Merkel a török beavatkozás azonnali leállítását követeli
100 százalékos a részvételi arány, ez már valami
A Fideszre akarsz szavazni, ugye? – ordította a szavazatszámláló
Illegális gyorsulási versenyekre csaptak le a rendőrök
Fekete egyenzsákokban osztott ételcsomagok - a Fidesz adakozó kedvében van
Orbán hírtelen megszólalt Borkairól: vészjóslóak a szavai!
Orbán bukása: a Borkai ügy mozgósította a szavazókat
Több mint kétmillióan szavaztak eddig: íme az adatok megyékre lebontva
Óriási bukta: az összefogást eláruló jobbikosokkal iszogattak a győri civilek
Kitört a pánik: országos hatása van a Borkai-ügynek
Világ szégyeneként emlegetíik a magyar külügyet - Erdogan és Orbán kapcsolat
Eléggé furcsa összegre bukkantak Puzsér Róbert kampányszámláján
Buszokkal érkező ukrán szavazókról cikkez a magyar sajtó
Rogán Antal leleplezését ígéri Borkai után a blogger
Orbán ítélt: nincs visszaút, Borkainak vége
Disznóként ábrázolták Orbánt a külföldi videóban! - Mészáros és Kövér is szerepel benne!
Még mindig nem állt nyilvánosság elé Borkai, de üzent: Hajrá Fidesz!
Kommunistázva buzdít szavazásra Orbán
Választási szabályt sértett Berki Krisztián viselkedése!
Botráy Terézvárosban: 150 szavazatot levonnak mindenkitől
Megverték az ATV riporterét! - eldurvult a választás
A Borkai botránynál is durvább a gyömrői polgármester videója
Rettenetes: kirángatták autójából az egyik kurd párt női vezetőjét
Bemutatták az eddigi legdurvább Borkai videót
Önkormányzati irodában osztottak ételcsomagokat, egy képviselőt a falhoz nyomtak!
Már a horvát parlamentben is napirendi pont a Borkai botrány
Több-százan vonultak utcára Győrben: : Borkai bukását követelik!
Óriási hajrába kezdett Farkas Flórián az elnöki székért!
Újabb településen mondott le a Fidesz sajtótájékoztatót
Hivatalos: Orbánéké lesz a lapterjesztés is
Gyorsan átadtak egy csúszdaparkot Pesten, a helyi szülők már panaszkodnak, hogy veszélyes
Épp akkor romlott el a reptér kamerája, amikor Borkai a videópartira indult a magángéppel
Valóságos háború alakult ki Orbán beszéde alatt! - egymásnak estek a magyarok, az ország ketté szakadt!
Mindenkit fel kell keresnünk és mindenkit el kell vinnünk szavazni! - tarolt a hívek közt az Orbán beszéd
Orbán: ha nem dolgozunk napestig, akkor sosem leszünk sikeresek!
Elképesztő: börtönbe került az Egyesült Államokban a magyar zenész
Hazudott a francia tanár a terroristákról, saját magát vágta meg
Terrorellenes Iszlám-szövetség alakult az ISIS ellen
Tengerbe fulladt az egész családja, mindenkit maradásra buzdít Szíriában
Ismét tömegverekedések és gyújtogatások voltak Németországban
Eltiltja-e gyermekét Liptai Claudia Gesztesitől?
THE POST
Amit látsz, az a hír, amit tudsz, az a háttér, amit érzel, az a vélemény!
COPYRIGHT © 2019. minden jog fenntartva