Olvasónk állítja: a pénz miatt kihasználják fogyatékos fiát

Egy édesapa írt nekünk levelet – valamint mellékelt többoldalnyi dokumentumot -, aki négy éve próbál dűlőre jutni előző házasságából született, súlyosan értelmi fogyatékos fia ügyében. Az oxigénhiányos állapotban született gyermek jelenleg 22 éves, ám állapotára vonatkozóan egymást kizáró információk keringnek – hol számítástechnikai szakot végez, hol képtelen ellátni egyedül magát. Az édesapa szerint ez nem jelent mást, mint az állam, és így az adófizetők kihasználását.

"A volt feleségemtől 2000-ben váltam el – az ok nem a fiam állapota volt. A Bíróság Őt jelölte ki a súlyosan sérült értelmi fogyatékos, 4 éves fiam gondviselőjének. 2007-ig, a fiam 10 éves koráig tartottam a kapcsolatot velük, utána azonban ez megszakadt. (A volt feleségem és a volt anyósom féltékenységében és sértettségében ellehetetlenítette a kapcsolattartást, végül már mintegy büntetésként azt is megtiltották, hogy a fiammal találkozzam.)
A fiam, súlyos oxigénhiányos állapotban született, ami lényegében azt jelenti, hogy megrekedt egy 5-6 éves gyermek értelmi szintjén, és bár a teste fejlődik, az értelmi képességei élete végéig ezen a szinten maradnak. Az Ő esetében egy bizonyos pont után fejlesztésről nem, csak szinten tartásról lehet beszélni. Amikor a fiam betöltötte a 18. életévét kezdeményeztem a gyermektartás megszüntetését, hiszen a törvények szerint 18 év után csak akkor jár, ha a gyermek munkaképes, és ennek érdekében továbbtanul."

Olvasónk, vagyis az édesapa kálváriája ekkor kezdődött. Elutasították a kérvényét, ám ő az ügy kapcsán számos visszaélést talált, amikben a gyermek iskolái, gyámja, valamint gondnoka is érintett lehet.

"Az alábbiakkal azért is szeretném megismertetni a nyilvánosságot, mert úgy gondolom, mindenki kerülhet olyan élethelyzetbe, hogy jogos elvárásként merüljön fel részéről, hogy mindenki –legyen az magánember vagy hivatalos személy- betartsa a törvényeket, ill. az azokban foglaltaknak megfelelően végezze a munkáját! Ráadásul itt már nemcsak egyes személyeket, hanem minden magyar állampolgárt közvetve kár ért! És nemcsak anyagi értelemben.

Történetemet nagyon nehéz röviden összefoglalni, hiszen nem elég felsorolni az általam vélt problémákat, hanem azért, hogy az hiteles legyen, fel kellene tüntetni az azt alátámasztó tényeket és összefüggéseket is. Sajnos erre helyhiány miatt itt nincs lehetőség, azonban ha valakit érdekel a teljes eseménysorozat, akkor a szerkesztőségben hagyott elérhetőségen keresztül szívesen megosztom azt bárkivel.


Három (két kiskorú és egy „felnőtt" súlyosan sérült értelmi fogyatékos) gyermekem érdekében számos eljárást kezdeményeztem, (polgári, közigazgatási és büntető) pert indítottam, valamint állampolgári „kötelességemnek" (is) eleget téve, számos feljelentést tettem a rendőrségen, ügyészségen, nyomozó főügyészségen, bíróságon. Megkerestem a gyámhatóságot, kormányhivatalokat, minisztériumokat stb. Eddig mindenhol elutasítottak, érdekes módon senkire sem tartozik az ügyem kivizsgálása. Mindezt ügyvéd nélkül, mivel a hatóságok érintettsége miatt, sokáig senki sem merte elvállalni az ügyemet.







Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....