A Spanyolok csak néznek: elképesztő amit megszerzett odakint Tiborcz érdekeltsége, sőt további...


Orbán vejének érdekeltsége egy 84 szobás szállodát szerzett meg 9,3 millió euróért (3,4 milliárd forintért), sőt, Tiborcz Istvánék még további felvásárlási célpontokat is kiszemeltek.


A Blikk elsőként írta meg, hogy a miniszterelnök, Orbán Viktor legidősebb lánya és családja elköltözött Magyarországról, mivel egy európai tengerparti városban, a spanyolországi Marbellán telepedett le. A költözés egyik oka az volt, hogy Orbán Ráhel férjének, Tiborcz Istvánnak spanyol érdekeltsége is van, hiszen a cége nemrég szállt be egy spanyol beruházásba.

A HVG e heti nyomtatott kiadványa kinyomozta, hogy korábban Spanyolország egyik legnagyobb korrupciós ügyében ítélték el azt az üzletembert, akinek egykori, murciai szállodaépületét megvette a Tiborcz István érdekeltségében álló, Orbán Ráhelt kreatív vezetőként alkalmazó BDPST Group.

Orbán vejének érdekeltsége egy 84 szobás szállodát szerzett meg 9,3 millió euróért (3,4 milliárd forintért), amely hotel egykor Juan Antonio Roca birtokában volt. Roca Marbella főpolgármesterei mellett a városi tanács várostervezési menedzsere volt, és ebben a pozíciójában mindenható ura minden építkezésnek, amelyek engedélyezéséhez rendszerint kenőpénzen keresztül vezetett az út.

A lap szerint a spanyol bűnüldözők a kiterjedt Malaya-művelet keretében – sok más társa mellett – Rocára is rábizonyították a sikkasztást, a pénzmosást és a vesztegetést, így a dúsgazdag politikust nemcsak 50 évi börtönre, hanem 233 millió eurós (80 milliárd forintnál is több) vagyon elkobzására ítélték. Emiatt került az igazságszolgáltatáshoz az a szálloda, amelyet évek óta árultak, és ami végül a BDPST-nél kötött ki.

A cikk szerint a befektetés akár jó üzletnek is bizonyulhat, mivel az elmúlt időszakban – leginkább a Covid miatt – beszakadtak Spanyolországban az ingatlanárak, sőt, Tiborczék még további felvásárlási célpontokat is kiszemeltek.





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....