Mekkora pofon: Deutsch Tamást durván kioktatta a német nagykövetség



Teljesen helytelen az LMBTQ emberek megkülönböztetése elleni fellépést a náci rezsim politikájával összehasonlítani – közölte a budapesti Német Nagykövetség.



Számtalan LMBTQ személy is áldozata lett a náci rezsim bűncselekményeinek. Ezért teljesen helytelen az emberek e csoportjának jogai melletti elkötelezettséget és a megkülönböztetésük elleni fellépést a náci rezsim politikájával összehasonlítani

– közölte a budapesti német nagykövetség a Facebook-oldalán. Úgy folytatják: a német kormány számára ez az elkötelezettség az emberi jogi politikájának szerves részét képezi az egész világon.


Azután közölte ezt a nagykövetség, hogy Deutsch Tamás fideszes európai parlamenti képviselő a náci szimbólumokhoz hasonlította az LMBTQ emberek jogaiért kiállók által használt szivárványt, miután Sebastian Vettel Forma–1-es pilóta a Magyar Nagydíj idején viselte azt. Deutsch Facebook-oldalán ezt írta vasárnap:

A németek mindig is értettek ahhoz, hogyan kell az aktuális kordivatnak megfelelő píszí szimbólumokat megjeleníteni a sportban.


Deutschnak egyébként már volt problémája abból, hogy nácizott: az Európai Néppártban (EPP) jogfosztott lett, miután a Gestapót emlegette Manfred Weber frakcióvezető egyik állítására. Weber annak idején arról beszélt, Orbán Viktornak nem kell félnie a jogállamisági követelményektől, ha tényleg szabad a média és független az igazságszolgáltatás Magyarországon. Deutsch a kijelentése miatt később többször bocsánatot kért, és vissza is vonta azt. Mindenesetre az EPP-nek azóta már nem tagja a Fidesz.





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....