Robbant a hír: tíz év börtönbüntetést kapott jogerősen a volt DK-s politikus

Az elsőfokú ítéletnél két évvel súlyosabb, tíz év börtönbüntetést kapott jogerősen befolyással való üzérkedésért a DK volt politikusa, aki a párt egyik megyei vezetőségének is tagja volt. A Pécsi Ítélőtábla keddi ítélete szerint Kőrös Gusztávot a börtönbüntetés mellett tíz évre a közügyektől is eltiltották – írta a Magyar Nemzet. Az ítéletről a bíróság is beszámolt.

Fontos embernek kellett látszani

Kőrös az ítélet szerint bűnszervezetben működve azt a látszatot keltette, hogy magas rangú minisztériumi tisztviselő, aki vesztegetési pénzek ellenében kedvezően tudja befolyásolni a tenderek elbírálását. Ennek ígéretével összesen 168 millió forintot csalt ki több vállalkozótól. Négyük ellen szintén vádat emeltek. Kőrösin kívül 13 társa is bíróság elé állt.

A tárgyalásokra a Terrorelhárító Központéhoz (TEK) hasonló formaruhákban, valódinak látszó, airsoft fegyverekkel felszerelt emberekkel körülvéve érkezett, hivatalosnak tűnő autóval – a TEK-nek látszó csoportot végül maga a TEK emberei számolták fel 2017-ben. Kőrös ellen 2018-ban emeltek vádat.

Kőrösi tavaly első fokon 8 évet kapott, ezt az ítéletet írta felül a Pécsi Ítélőtábla, elfogadva az ügyészség fellebbezését.
A bajai kamuvideóval lett ismert

Kőrös 2013-ban lett szélesebb körben ismert, egy kamuvideóval, amellyel azt akarta elhitetni, hogy a Fidesz emberei egy nem túl rejtett kamera előtt veszteget meg néhány romát Baján az időközi önkormányzati választás előtt. A felvételt a Hvg.hu is közölte, amelynek főszerkesztője távozott, miután kiderült, hogy a videó valótlan. Az ügy után távozott az MSZP szóvivője is.

Kőrös érintett egy bérgyilkosságot előkészítő ügyben is. A gyilkosság nem történt meg, Kőrös csalásért felelhet az ügyben októberben.





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....