thepost / Magyarország / Budapest / 2019.11.12
THE POST
           
12
Újabb 3 hónapos halasztásra kényszerítették Johnsont Brexit ügyben
Ez is érdekelhet:
Visszaküldik az Amerikába küldött rezsiutalványokat
Pintér volt cége őrizheti a Terror Házát
Gyorsan terjed a kínai emberarcú halas felvétel
Bár a brit parlament alsóháza ma 322:306 arányban egy olyan képviselői módosító indítványt támogatott, amiből az következne, hogy 3 hónapos, 2020. január 31-ig szóló Brexit-halasztás kellene kérnie Boris Johnson kormányfőnek az EU-tól, mégis látszik egy olyan út, ami lehetővé teszi, hogy október 31-én éjfélkor következzen be a Brexit. Ehhez az kell, hogy a brit parlament mindkét házán villámgyorsan átmenjen a Brexit-megállapodás ratifikációja és így bár Johnson levélben kéri a halasztást, de az EU veszély nélkül visszautasítja azt. Erre utalt több szombat délutáni jelzés is.

Akkor foglaljuk össze, hogy mi a helyzet most
Csütörtökön összejött az EU és az Egyesült Királyság között a módosított Brexit-megállapodás, amit az állam- és kormányfők már aznap jóvá is hagytak
Szombaton ezt a módosított Brexit-megállapodást szerette volna jóváhagyatni a brit alsóházzal is Boris Johnson kormányfő, de idáig nem jutott el a folyamat, mert előbb a beadványhoz benyújtott ún. Letwin-féle módosító indítványt hagyta jóvá a ház 322:306 arányban
A Letwin-módosító a gyakorlatban azt jelenti, hogy előbb a brit kilépési megállapodás jogi implementációját kell elérni a brit parlamentben és csak ezután kell véleményt mondania a képviselőknek magáról a Brexit-megállapodás tartalmáról. Ezzel a „húzással” a parlament kivédte azt a trükköt, hogy elszabotálják a Brexit-megállapodás ratifikációját október végéig és így 31-én ratifikált megállapodás nélkül zuhant volna ki az ország az EU-ból.
A mai Letwin-módosító miatt Johnsonnak elméletileg csak egy rövid technikai jellegű Brexit-halasztást kellene kérnie az EU-tól (amíg a ratifikációs folyamat le nem zárul), de a Benn-törvény miatt valójában 3 hónapos, 2020. január 31-ig szóló Brexit-halasztás kéréséről kell levelet írnia Johnsonnak.
Johnson szombaton délután azt mondta: nem kötelezi őt valójában erre a törvény és egyébként sem akarja már a további Brexit-halasztást letárgyalni az EU-val, mert szerinte ez káros lenne az országnak
A látszólagos ellentmondást az oldja fel, ha a kormánynak sikerül elérnie, hogy a brit törvényhozás mindkét házában villámgyorsan átmegy a Brexit-megállapodás ratifikációja és így bár Johnson elküldi a 3 hónapos halasztást kérő levelet Brüsszelbe, de az megteheti majd, hogy október vége felé azt visszautasítja, mert időközben brit oldalon már megszületik a ratifikáció. Így tehát október 31-én ratifikált kilépési megállapodás mellett tud távozni az Egyesült Királyság az EU-ból.
Ezzel Johnson végülis teljesítené a választóinak tett sorozatos ígéretet, hogy mindenképpen október végén távozni fog az ország a közösségből.
A brit kormány friss terve az, hogy már jövő hétfőn, október 21-én a brit alsóháznak beterjeszti jóváhagyásra a Brexit-megállapodást és aznap második olvasatban már szavazhatnak is róla.
Az alsóházi elnök hétfőn dönt a szavazási menetrendről és a hétfői második olvasat még nem az „ügydöntő” szavazás lenne, az majd csak október vége felé lenne. Az ügydöntő szavazás eredményéig az EU még kivárhat, hogy megengedje-e a további Brexit-halasztást, vagy sem.
2019. október 19. 17:19
Vasárnap reggeli meeting
Vasárnap reggel fél 9-re összehívták az EU 27 bent maradó tagállamának állandó brüsszeli nagykövetét, hogy egyeztessenek a teendőkről - tudta meg a Reuters. A hírügynökség egyébként megkérdezte a kialakult helyzetről az Európai Tanács elnökének, Donald Tusknak a szóvivőjét is, de ő nem kívánt nyilatkozni. Tusk szerepe azért kulcsfontosságú, mert az előző két Brexit-halasztáskor neki kellett írnia Theresa May korábbi brit kormányfőnek, és most is neki kellene írnia Boris Johnsonnak.

2019. október 19. 17:12
Az Európai Bizottság is megszólalt
Tudomásul veszi az Európai Bizottság, hogy a brit alsóház ma a Letwin-módosító elfogadása miatt végülis nem szavazott magáról a Brexit-megállapodás tartalmáról és most a brit kormánynak az a feladata, hogy mielőbb tájékoztassa az Európai Bizottságot a továbbiakban tervezett lépéseiről – ezt twittelte ki a Bizottság egyik szóvivője a Reuters tudósítása szerint. A jelek szerint tehát Brüsszelben sem szomorkodnak amiatt, hogy ma ez lett a kimenet, mert nem magáról a minap kiharcolt kilépési megállapodásról mondtak ma ítéletet a képviselők.

2019. október 19. 17:07
A lengyel miniszterelnök is megszólalt
Lengyelország nem a módosított kilépési megállapodás visszautasításaként, hanem a jóváhagyás elhalasztásaként értelmezi a brit alsóház döntését és továbbra is bízik abban, hogy a brit parlament ratifikálni fogja a megállapodást - közölte a Twitteren Mateusz Morawiecki. A lengyel miniszterelnök szerint az az elsődleges fontosságú, hogy a megállapodás nélküli Brexitet elkerüljük.

EZ A JELZÉS SZINTÉN AFELÉ MUTAT, HOGY AZ EU-S VEZETŐK BÍZNAK ABBAN, HOGY A BRIT PARLAMENT GYORSAN RATIFIKÁLJA A FRISS BREXIT-MEGÁLLAPODÁST, ÉS ÍGY VÉGÜLIS AZ EGYESÜLT KIRÁLYSÁG RENDEZETT KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT TUD KILÉPNI A HÓNAP VÉGÉN AZ EU-BÓL.

2019. október 19. 16:57
A franciák szerint tényleg nem kéne már tovább halasztani a Brexitet
Egy francia diplomáciai forrás azt jelezte a Reutersnek, hogy tényleg senkinek sem áll érdekében a Brexit harmadik halasztása. A forrás szerint a brit parlamenten múlik, hogy mikor tudják megszavazni "ügydöntő" szavazással a módosított Brexit-megállapodást.

A francia forrás jelzése szintén afelé mutat, hogy ha a brit parlamentnek tényleg sikerül a következő egy hétben ratifikálnia a kilépési megállapodást, akkor bár Boris Johnsonnak formálisan kell kérnie a Brexit 3 hónapos halasztását, de az EU megteheti, hogy ezt visszautasítja és így végülis október 31-én éjfélkor következik be a Brexit, ahogy azt egyébként Johnson végig ígérte.

2019. október 19. 16:51
Most akkor mi van és hogyan tovább?
Boris Johnson brit kormányfő csütörtökön hozta össze a módosított Brexit-megállapodást az EU-val, amit aznap az állam- és kormányfők már jóvá is hagytak és Johnson ezt a megállapodást szerette volna jóváhagyatni ma a brit parlament alsóházával. Ehhez az indítványhoz azonban Oliwer Letwin volt kormánypárti képviselő többpárti támogatással egy olyan módosító indítványt nyújtott be, ami azt javasolta, hogy előbb a brit kilépési megállapodás jogi implementációját érjék el a parlamentben és csak utána kelljen véleményt mondania a képviselőknek magáról a Brexit-megállapodás tartalmáról.

Elméletileg van esély arra, hogy ez az implementáció október 31-ig megtörténik, de jellemzően legalább 2 hét kell hozzá és utóbbi esetben már kicsúsznánk az október 31-i Brexit-határidőből, azaz ratifikált megállapodás nélkül esne ki az ország az EU-ból.

A ratifikációt egyébként tudatos munkával el is lehetett volna szabotálni (voltak jelek, hogy egyes képviselők erre készültek), így bár a parlament jóváhagyta volna ma a Brexit-megállapodást, de a jogi implementáció elmaradt volna.

EZT A KOCKÁZATOT VÉDTE KI TEHÁT MA A LETWIN-MÓDOSÍTÓ, MO

ST PEDIG GYORS CSELEKVÉSRE KÉNYSZERÍTETTE A KORMÁNYT, HOGY A JOGI IMPLEMENTÁCIÓVAL HALADJON, HA JOHNSON TÉNYLEG NEM AKAR MÁR TOVÁBBI HALASZTÁST KÉRNI AZ EU-TÓL.

A legfrissebb menetrend szerint Johnsonék már jövő hétfőn (október 21-én) benyújtják a parlamentnek a ratifikáció céljából a Brexit-megállapodást és kedden már az „ügydöntő” szavazást is kérnék róla. Ha pedig ez megtörténne, és a felsőházon is sürgősséggel átmenne a ratifikáció, akkor Johnsonnak bár elvileg el kellene küldenie a 3 hónapos halasztásról szóló kérést az EU-nak (ezt írja elő számára a Benn-törvény), de az EU-nak nem feltétlenül kellene jóváhagynia, hiszen van ratifikált kilépési megállapodás brit oldalon.

MAGYARUL: HA JÖVŐ HÉTEN VÉGIGSZALADNA A BRIT TÖRVÉNYHOZÁS MINDKÉT HÁZÁN A RATIFIKÁCIÓS FOLYAMAT, AKKOR A GYAKORLATBAN MÉGSEM HALASZTANÁK EL A BREXITET AZ OKTÓBER 31-I HATÁRIDŐHÖZ KÉPEST, MERT AZ EU FORMÁLISAN VISSZAUTASÍTHATNÁ EZT A KÉRÉST, HISZEN BRIT OLDALON MÁR VAN RATIFIKÁLT KILÉPÉSI MEGÁLLAPODÁS.

A Benn-törvény szerint egyébként Johnsonnak kötelezően el kell fogadnia 2 napon belül azt, amit az EU ajánl, így ha az EU a halasztás értelmének hiánya miatt (formálisan) visszautasítja a halasztás jóváhagyását, akkor végülis az Egyesült Királyság október 31-én éjfélkor tényleg képes lehet kilépni az EU-ból ratifikált kilépési megállapodás mellett. Ehhez persze EU-s oldalon még az is kell, hogy az Európai Parlament is gyorsan ratifikálja a friss Brexit-megállapodást.

2019. október 19. 16:30
Dacos üzenetet mondott Johnson
Én nem fogom letárgyalni az újabb halasztást az EU-val, mivel nem kényszerít engem a törvény a halasztásra és egyébként is azt fogom mondani EU-s barátainknak, hogy a további halasztásnak nincs értelme és káros az országnak, a demokráciánknak - többek között ezeket a talányos üzeneteket mondta a brit alsóházban Boris Johnson, miután átment az a módosító indítvány, ami lényegében 3 hónapos Brexit-halasztás kérését tette kötelezővé számára.

2019. október 19. 16:01
Miért született ez a módosító indítvány?Mi ez a Letwin-módosító és mit jelent a gyakorlatban?
Miért született ez a módosító indítvány?
Mivel a Letwin-módosító átment a brit alsóházon, így magáról a Johnson által elért kilépési megállapodásról szombaton már nem is szavaz az alsóház. A módosító indítvány lényege az, hogy előbb a Brexit-megállapodás jogi implementálását írják elő a képviselők a kormánynak (ratifikáció) és ezután dönt majd az alsóház magáról a megállapodás tartalmáról. A beterjesztő szerint ezzel lehet teljesen biztosan kivédeni azt a veszélyt, hogy ratifikált megállapodás nélkül esik ki az Egyesült Királyság október végén az EU-ból.

Utóbbi helyzet akkor állt volna elő, ha ma a parlamenti képviselők többsége rábólintott volna a Johnson által kiharcolt módosított Brexit-megállapodásra (benne volt a levegőben, hogy ez sikerül a keményvonalas ERG-tábor támogatása miatt), de szándékos szabotálással, vagy egyszerűen a kétkamarás parlamenti döntéshozatal időigénye miatt október 31-ig nem ratifikálták volna a brit jogrendben a kilépést. A szabotálásra készülésnek voltak jelei, mert Johnson egyszerre ígérte meg, hogy kéri az EU-tól a 3 hónapos halasztást, de közben azt is mondta, hogy ezzel együtt is ki fog lépni az ország az EU-ból október 31-én éjfélkor és a kettő közötti nyilvánvaló ellentmondást nem oldotta fel a kommunikációjával.


Mi ez a Letwin-módosító és mit jelent a gyakorlatban?
Már önmagában az beszédes, hogy Oliwer Letwint Boris Johnson zárta ki a kormánypárt soraiból, mert nem volt hajlandó támogatni azt a stratégiát, hogy akár megállapodás nélkül zuhanjon ki az ország október 31-én éjfélkor az EU-ból. Ma pedig az ő nevét viselő, több párt által támogatott módosító indítvány tört borsot Johnson orra alá. Mivel ezt a módosítót ma megszavazta a brit alsóház, ez az azt jelenti, hogy meg kell cserélni a friss Brexit-megállapodás parlamenti jóváhagyásának, illetve a kilépés jogi implementálásának (ratifikálásának) folyamatát. Ez azt jelenti, hogy előbb ratifikálni kell a brit kilépés szövegét (várhatóan legalább 2 hetes folyamat) és utána mondana végső döntést a brit alsóház magáról a Johnson-alkuról. Letwin indoklása szerint csak ezzel a megoldással lehet biztosítani azt, hogy október 31-én ne zuhanjon ki az ország megállapodás nélkül az EU-ból, hanem mindenképpen elfogadott (ratifikált) megállapodás mentén történjen meg ez vagy október 31-én éjfélkor, vagy egy rövid technikai jellegű Brexit-halasztás mellett valamikor november első felében.

Lényegében tehát a Letwin-módosító megszavazásával Johnsonnak „kapásból” a Brexit rövid technikai jellegű halasztását kellene kérnie az EU-tól, de közben belépett a képbe egy másik törvényi kötelezettség is: az ellenzéki kezdeményezésre már korábban elfogadott Benn-törvény. Ez azt írja elő, hogy ha ma estig nem tudja megszerezni a parlament jóváhagyását a Brexit-megállapodáshoz Johnson (márpedig a Letwin-módosító megszavazása miatt nem tudja, hiszen nem is kerül már a képviselők elé a Brexit-megállapodásról szóló döntés), akkor neki kötelezően kérnie kell az EU vezetőitől a Brexit 2020. január 31-ig szóló halasztását. Természetesen ebbe még „beleférne az”, hogy bár hivatalosan január végéig kéri a halasztást Johnson, de az EU azzal a feltétellel adná ezt meg, hogy lehet ezen rövidíteni, ha november első feléig a kilépés brit (és EP-s) ratifikációja megtörténik. Így tehát valamikor novemberben meg is szűnne a brit EU-tagság, a január végi dátum csak a legvégső határidő lenne.

ÖSSZESSÉGÉBEN TEHÁT A SOKSZOR PEDZEGETETT RÖVID, TECHNIKAI JELLEGŰ BREXIT-HALASZTÁSRÓL LENNE ELVILEG CSAK SZÓ A LETWIN-MÓDOSÍTÓ ELFOGADÁSÁVAL, AMIT A RATIFIKÁCIÓS FOLYAMAT MIATT KELL KÉRNI, ÉS NEM A BREXIT LÉNYEGI HALASZTÁSÁRÓL. A BENN-TÖRVÉNY MIATT VISZONT A GYAKORLATBAN JANUÁR 31-IG SZÓLÓ HALASZTÁST KELL KÉRNIE AZ EU-TÓL.

Ezzel talán még Johnson is védekezhet majd saját választói előtt, akiknek számtalanszor megígérte, hogy október 31-én ha törik, ha szakad ("do or die"), de mindenképpen kilép az ország az EU-ból. A Brexit harmadik halasztása persze ezzel együtt is hatalmas hitelességi pofont jelent Johnsonnak, ami kinyithatja az utat az ő parlamenti megbuktatása és az előrehozott választások előtt. Ezt még november-decemberben meg lehetne tartani, azaz még a január 31-ig elhalasztott Brexit előtt, de az esetleges második népszavazás megtartására már több, legalább 7-8 hónapnyi idő kellene.

A Reuters legfrissebb összefoglalója szerint azután, hogy a parlament dönt (egyszerű többséggel) a második népszavazás kiírásáról, a választási bizottságnak legalább 6 hónap vizsgálati idő kell a beterjesztett kérdésekről, és csak ezután ad zöld utat a kampány lebonyolítására. Így tehát ha például novemberben döntene a második népszavazásról a parlament, akkor annak megtartása jövő késő tavasz előtt nem lenne lehetséges, ez pedig a Brexit január 31. utánra tolódásához vezetne.

Oszd meg, hogy minél több emberhez eljusson! - köszönjük >>
Ez is érdekelhet:
Baranyi a Kétfarkú Kutya Pártból választotta az egyik alpolgármesterét
Betolakodott a Merkúr a Nap elé
A Pesti Srácok a végrehajtás hírére villámgyorsan elutalta az 5 milliót
Hírhez tartozó kép:
Baranyi a Kétfarkú Kutya Pártból választotta az egyik alpolgármesterét
Betolakodott a Merkúr a Nap elé
Betolakodott a Merkúr a Nap elé
A Pesti Srácok a végrehajtás hírére villámgyorsan elutalta az 5 milliót
Visszaküldik az Amerikába küldött rezsiutalványokat
Pintér volt cége őrizheti a Terror Házát
Gyorsan terjed a kínai emberarcú halas felvétel
Momentum: Ne büntetett előéletű emberek világítsák át az önkormányzatokat
Szekszárdi Fidesz: Aki a csorda után megy, mindig sza*ros füvet legel
A német autóipar magával rántja a magyar gazdaságot is
Pócs János: padlóra kerültem
Horn Gyula fia nekiesett Kövér Lászlónak
Beperlik Kövér Lászlót, azért amit az újságírókkal csinál az Országházban
Még mindig katasztrofális a Takarékbank rendszere
Fizetőssé tették a Mikulást egy luxusáruházban
A saját testvére ejthette teherbe a 10 éves kislányt
A zebrán gázolták halálra a magyar színészt
Videón a professzor, aki tanítványa maradványait a folyóba dobta
Drágább a kaja a Vörösmarty téri vásárban, mint a Hiltonban
Kiderült, kik haltak meg a 42-esen a horror balesetben
Gulyás Gergely: tiniként ő volt a kedvenc politikusa
Óriási mennyiségű tiszta kokaintéglát sodort a partra az Atlanti-óceán Franciaországban
Hannover török származású polgármestert választott
Rejtélyes: holtan találták a Fehérsisakosok alapítóját
500-szor írták le a Fidesz-médiában Karácsonyról, hogy alkalmatlan
Sport botrány: nekifutásból fellökte az ellenfél edzőjét
Hazakajakozott Norvégiából a magyar férfi
Kína, Banglades, Törökország – külföldi szagú a magyar 2Rule
Tüntetést szervez a Párbeszéd a fakivágások ellen
Nézed a TV-t az emeleten majd becsapódik melléd egy Porsche
Még mindig nem kapott pénzt a móri mészárlás nyomravezetője
Gázrobbanás döntött romba egy egész lakóházat Komorón - teljes a káosz
Mindenkit megrázott a 11 éves Dani ügye
Milliós gyerektartásra kötelezték Pécsi Ildikó fiát
Újra nő az üzemanyagok ára
Ingyen tűzifát oszt a kormány a lakosságnak
Halálra éheztették 9 hónapos kislányukat
Rossz hír Magyarországnak: Menekültek százezreit küldhetik vissza a németek
Szerb Opel hajtott patakmederbe Szombathelyen
Pócs János állítólag megfenyegetett és megütött egy választópolgárt
Ledarált iratokkal teli zsákokat talált a megválasztott ellenzéki polgármester
12 mérföldet sétált ez a cica hogy haza jusson, de a gazdijának már nem kellett
Segíts egy megosztással! - az egész ország Krisztiánt keresi
Részegnek tűnő férfi okozott balesetet
Havi 500 forintból él Simek Kitty lánya és családja
Nem enyhül a gyász: elsírta magát L.L. Junior
Belép a DK-ba Kálmán Olga
Az utolsó állat is kiszabadult a delfinbörtönből
Elpusztult a tigrisek kecske barátja Tyimur
Hihetetlen: robotmadarat fejlesztettek ki svájci kutatók
Pokolgép robbant a szíriai Tell-Abjadnál
Hatalmas olajmezőt fedeztek fel Irán alatt
Fábry: a Fidesz vegyen vissza az arcából
Megismételt választások: felmosták a Fidesszel a padlót
Káel Csaba: Miért ne lehetne Orbán Viktorról is filmet csinálni?
Tüzek veszik körül Sydneyt a hatóság tehetetlen
Az M0-áson Dunaharasztinál 50 perccel is megnőhet a menetidő
Tarlós: Követtem el hibákat
Pikó: Rendőrhiány van a Józsefvárosban
Közölte a kormány, kiket ajánlott meghívni a rendszerváltás megünneplésére
Kormány döntés: 100 millióból ivartalanítja a kóbor kutyákat
Lázár János: Engem rendszeresen leparasztoznak, de hízelgésnek veszem
25 percre elnémult az Omega a pénteki Aréna-bulin
Újabb körözött BMW-t fogtak el a magyar határnál
PET palackok visszaváltásával lehet segíteni a kóbor kutyákon
Választás: a Mi Hazánk szekszárdi jelöltjei visszalépésükkel segítik a Fideszt
Orbán túlélt egy merényletkísérletet Frei Tamásnál
Őrizetbe vették a 15 éves fiú Karcagon aki megvédte édesanyját
Meghalt a többszörös világbajnok magyar úszó
Az LMP-nél kiverte a biztosítékot Czeglédy megbízása
Tragédia: a motor vezetője és utasa is a helyszínen meghalt
Ausztráliában megállíthatatlanul terjednek a tüzek, eddig három halott van
Figyelem! - Fémforgács lehet a Lidl leveles tésztájában
Kövér: Gyurcsány pitiáner, senkiházi nemzetáruló
Kövér: Borkai csak megbotlott
Durván megalázták a hisztiző fideszest!
Háború az interneten: több mint 2 millióra büntették a román sofőrt, teljesen kiborult
Több mint kétmillió ember látta azt az Orbán-paródiát
Strasbourg döntött a magyar devizahiteles ügyben: Kereset elutasítva, fellebbezésnek helye nincs
Autót rongált a belvárosban, ezt a férfit keresi a rendőrség
82 milliárd forintnyi euró brüsszeli lobbizásra 2010 óta
Sporttal nevelne katonát a gyerekekből Orbán
Egy életfogytiglanra ítélt bácsi szerint már letöltötte a büntetését, mert egyszer leállt a szíve
Schmidt Mária kiakadt: beszélt erkölcsről és rendszerváltásról
Máris tömve van a karácsonyi vásár Budapesten
Schmitt Pál szépen kéri Karácsonyt, mondjon igent a budapesti atlétikai vébére
Nyelvvizsga már nem kell a felvételihez, de ha van, az előnyt jelent
Orbán 2022: MotoGP-futamot rendezhet Magyarország
Ittas autós csapott el egy idős férfit a zebrán
Durván megalázták: 2,7 tonnás berlini faldarabot küldtek Trumpnak
Nyilvánosan szedik darabokra Borkait: a nagy közönség előtt fogja tárgyalni ügyét az olimpiai bizottság
Bemutatták hogyan lehet mézet készíteni méhek nélkül
Borzalmas katasztrófa: lavina csapott le turistákra
Beindították az első töltőállomást: vízből csinál üzemanyagot
Amerika hivatalos álláspontja: Erdogan népirtást hajt végre
Robban a bomba: elektromos autók árasztják el az utakat, amiket robotok csinálnak
Fekete-Győr Gulyás Gergelynek: kicsit kijjebb csúsznátok Erdogan fenekéből?
Íme az idei év legbosszanrtóbb parkolása
Részegen zúzta le a harkai vasúti átjárót az audis
Enyhébb büntetést kapott az ecsegi apagyilkos
Frei Tamás: Kapjanak el, ha tudnak...
X-Faktor: ez nem tehetségkutató, ez dráma szakkőr - Bogi sírva fakadt
Megint dráma az X-Faktorban: könnyek között viharzott ki a mentor egy heves szócsata után
Tárnok: végig kellett hallgatnia unokája kivég*zését a 90 éves nagymamának
Létrehozták az eddigi legnagyobb Matolcsy-alapítványt és gyorsan ki is tömték pénzzel
Az MNB vállalata szerezte meg a régi budai városházát
Egy ház kertjébe csapódott egy autó Szolnokon
Időpontot kell kérni az időpontkéréshez rengeteg szakrendelőben
Már az időpontkérésre is várni kell a budapesti szakrendelőkben
Amerikai vadászbombázó leejtett egy gyakorlóbombát egy japán iskola mellett
Demokrácia de azért a rendőrök szóltak az étteremben, hogy 30 percünk van befejezni az evést
A BMW sofőrje ellen nem indult vizsgálat, mert a rossz ízlés nem bűncselekmény
Eljött a pillanat: Borkai Zsolt nem polgármester többé!
Na most van baj: nem veszik át a veszélyes hulladékot Budapesten
Gajda Péter: Nem kap semmilyen pozíciót Lackner Csaba
Drámaian meg fog emelkedni az óceánok vízszintje
Orbán videón magyarázta meg híveinek, miért van szükségünk a törökökre
Tatabánya: a Mi Hazánk együtt szavaz a Fidesszel
1100 dolgozót küld el a Mercedes
Ganxsta Zolee bukása: 27 jegyet adtak el csak, ezért elmaradt a koncert
Budapesti kebabozóban bukott le Colin Farell
Normafa: 220 fát vágnak ki, hogy parkolót csináljanak helyette
Kocsis Máté kiakadt Lackner Csaba miatt
A sárga anyag lehet a megoldás, hogy végleg átváltsunk a zöldenergiára
Kényszerleszállást hajtott végre egy utasszállító Budapesten
Kegyetlenül elbántak Irénke nénivel a támadói
Beindult a karácsonyi vásár - máris ünnepi a hangulat Budapesten
A rendőrség szerint a tüntetések miatt volt káosz és nem Erdogán érkezése miatt
Megszólalt Schumacher felesége: felrobbantotta az internetet
Tragédia a reptérre vezető úton: alig maradt valami a busznak csapódott Audiból
Orbán megköszönte a híveinek, hogy tudomásul vették a diplomáciai látogatásokkal járó kényelmetlenségeket.
Orbán: Soros György megírta hogy évi egymillió migránsra van szüksége Európának
Orbán: Óriási meglepetést okozott nekem Karácsony Gergely
Tizenéves fiúkból álló késes banda rabolt Budapesten
Erdogan le volt nyűgözve a barátságos fogadtatástól
Bepanaszolta a Momentum a NAV-ot
Szülei otthagytak egy kórházban egy csecsemőt a bőrbetegsége miatt
Évek óta nem volt ennyire erős a magyar ipar
Mécseseket gyújtottak a török nagykövetségnél
Erdogan feleségével parádézott, majd fontos pozícióba nevezte ki a drog- és korrupciós ügybe keveredett volt párttársát
Hazudott a francia tanár a terroristákról, saját magát vágta meg
Terrorellenes Iszlám-szövetség alakult az ISIS ellen
Tengerbe fulladt az egész családja, mindenkit maradásra buzdít Szíriában
Ismét tömegverekedések és gyújtogatások voltak Németországban
Eltiltja-e gyermekét Liptai Claudia Gesztesitől?
THE POST
Amit látsz, az a hír, amit tudsz, az a háttér, amit érzel, az a vélemény!
COPYRIGHT © 2019. minden jog fenntartva