Kezdőlap   Csatlakozz hozzánk facebookon
Semjén Zsolt beadott egy törvényjavaslatot, amely jövő héten már a parlament elé kerül, és amelyben egy sor olyan kérdést nyom át, amelynek a világon semmi köze a veszélyhelyzethez

Nagy gazdaságélénkítő programot ígért a miniszterelnök, de addig is csak egy sor, a járványhoz nem kötődő törvényjavaslatot ismerhettünk meg, újabb mélypontra zuhant a forint, bajban az orvosok, az építőipar, de a plázák bérlői is. Ez a hvg.hu heti gazdasági összefoglalója.

Tovább terjed a koronavírus, és az sem kérdés, hogy a járvány ráomlik a magyar gazdaságra is. Orbán Viktor minden idők legnagyobb gazdaságélénkítő csomagját ígérte meg, de a részletekre még a jövő hétig várni kell. Orbán leginkább a gazdaságújraindítás és -élénkítés szavakat használta a csomaggal kapcsolatban, nem pedig a válságkezelést.

Elképzelhető, hogy újra felfuttatnák a közmunkaprogramot, azt legalábbis határozottan elutasította a miniszterelnök, hogy a segélyezés lenne a megoldás. Megoldás lehet, ha az állam átvállalná a dolgozók csökkentett bérének egy részét, jöhet garancia a cégek hitelfelvételéhez, vagy az állam megrendelésekkel generálhat keresletet – vélik a szakértők.

Addig is az MNB bejelentette, hogy 250 milliárd forintot beletol a költségvetésbe a tavalyi nyereségéből. A bankokat egy kicsit több levegőhöz juttathatja, hogy nagyjából százezer ember már jelezte, ők tovább törlesztenék a hiteltartozásaikat a moratórium ellenére is. Soros György pedig azt jelentette be: a Nyílt Társadalom Alapítványok egymillió eurót adományoznak Budapestnek.

Egészen megdöbbentő, ahogyan a héten ugrált a forint. Hétfőn délután, majd kedden került előbb újabb történelmi mélypontra, és akkor már csak az volt a kérdés, hogy mikor lesz egy euró ára 360 forint – végül még aznap áttörte az árfolyam ezt a lélektani határt is. Egy nappal később aztán rémálomszerű volt a zuhanás. Ahogy elkezdődött a szerdai kereskedés, néhány óra leforgása alatt 365-re, nem sokkal később 367-re gyengült a forint, utána pedig nyolc perc leforgása alatt zuhant 369-re. A történelmi mélypont 369,5 volt.

Innen még gyorsabban visszaerősödött 363-ig. Ebben szerepe volt annak is, hogy az MNB bejelentette, a jegybanki alapkamat melletti egyhetes betéti tendert indít el - már önmagában az megnyugtató jel volt sokak számára, hogy látták, a jegybank hajlandó beavatkozni a forint védelme érdekében. De a befektetők idegessége tovább tart, a hét végére 365-366 körül járt az árfolyam.

Itt már többről van szó, mint hogy a járvány miatt mindenki euróba vagy dollárba menekíti a pénzét, a forint a cseh koronához és a zlotyhoz képest is zuhant. Az elemzők szerint a hétfőn elfogadott felhatalmazási törvény miatt sem bíznak meg Magyarországban.

100 milliárd eurós hitelprogramot hoz létre az Európai Unió, amelynek elsődleges célja, hogy segítse az emberek jövedelmének fenntartását, illetve a vállalkozások fennmaradását. program támogatja a rövidített munkaidős rendszereket és hasonló intézkedéseket a munkahelyek fenntartása érdekében. Ez azzal jár, hogy a cégek csökkenthetik a munkaidőt, az államok pedig jövedelemtámogatással egészítik ki a kieső bért.

Az Egyesült Államokban 6,6 millióval ugrott meg egy hét alatt az első alkalommal munkanélküli-segélyért jelentkezők száma. Pedig már a múlt heti 3,3 milliós szám is azt jelentette, hogy az addigi történelmi csúcs megötszöröződött. A koronavírus-járvány végére akár 50 milliónál is több amerikai lehet munkanélküli, vagyis a jelenlegi krízis súlyosabb lehet a nagy gazdasági világválságnál is.

Semjén Zsolt beadott egy törvényjavaslatot, amely jövő héten már a parlament elé kerül, és amelyben egy sor olyan kérdést nyom át, amelynek a világon semmi köze a veszélyhelyzethez, legfeljebb annyiban, hogy máskor nagyobb felháborodás is lehetne, de most szinte senki nem figyel erre. Ez persze nem teljesen igaz: a felháborodás nyomán a leglátványosabb indítványtól visszakitáncoltak, így a polgármesterek kezét nem kötik meg a helyi válságkezelésben, de minden más marad.

Így például a Városligetben folytatódhatnak az építkezések, a fővárosnak nem marad ebbe beleszólása. A Budapest-Belgrád vasútépítés iratait tíz évre titkosítják, Schmidt Mária közalapítványa pedig ingyen megkapja az épületeit. De még arra is figyeltek, hogy a kormány kedvenc kommunikációs emberei félmilliárdért hirdethessék a rendszerváltás emlékévét, és ne lehessen anyakönyveztetni a nemváltás utáni új nevet.

A KSH ezen a héten adta ki az első olyan adatát, amelyen már látszik a járvány hatása: februárban, amikor még nem hirdetett a kormány veszélyhelyzetet, de egyre többen féltek attól, hogy kijárási tilalom lesz, óriási rekordot döntött a kiskereskedelmi forgalom. Az egy évvel korábbihoz képest mért 11,3 százalékos növekedés a legnagyobb azóta, hogy a statisztikusok a havi gyorsjelentéseket közzéteszik, és úgy számolnak, hogy ebből 5,7 százalékot magyaráz a felvásárlási láz. Pedig az csak február utolsó pár napjában tört ki.

Azóta már alig járnak emberek plázákba, de hiába tűntek el a vásárlók, a plázatulajdonos cégek pont úgy tartják a markukat a bérleti díjért, mintha mi sem történt volna – ezt állítják bérlők. Megszereztük több nagy fővárosi pláza belső tájékoztatását, amelyekben arra hivatkoznak, hogy részükről minden adott a bevásárlóközpontok működéséhez. Van, ahol még pluszpénzt is kérnének a fertőtlenítőért és takarításért, csakhogy vevők nélkül ezt szinte lehetetlen lesz kigazdálkodni.

Sokat tett az állam azért, hogy az elmúlt években az építőipar sikerágazattá váljon, de ha a pesszimista forgatókönyv válik valóra, akkor az iparág számos részterülete kártyavárként omolhat össze. A vállalkozások munkavégzés és bevételek nélkül másfél-két hónapnál tovább nem tudják a foglalkoztatást változatlan mértékben fenntartani, a mikro- és kisvállalkozásoknak pedig stratégiájuk sincs a vészhelyzet kezelésére.

Lakásfelújítást sem most érdemes tervezni, a mesterek a napokban kapják meg a válságterveket arra vonatkozóan, hogyan járjanak el járvány idején. Szakembert eddig is nehéz volt találni, a jövőben még nehezebb lesz. Ez pedig olyan vállalkozókat is pillanatok alatt a padlóra küld, mint a lapunknak nyilatkozó nyílászáró-értékesítőt.

Az albérletpiac is új irányba indult: már a tulajdonosok küzdenek a vevőkért, egyre több helyen elég egyhavi kauciót fizetni, és a bérleti díjak is csökkennek.

„A továbbéléshez egy kis szerencse is kell” - mondta a hvg.hu-nak egy 82 éves nagykőrösi háziorvos, aki a világjárvány kitörése ellenére is mindennap rendel, igaz, csak telefonon ad segítséget a rendelőből. Azoknak az orvosoknak, akik közvetlenül a betegekkel találkoznak, a „védőfelszerelése" egyelőre kimerül a saját fehér köpenyükben, egy szájmaszkban és egy gumikesztyűben – mondta el.

Míg a kórházakban és a szakrendelőkben a koronavírusos betegekre várnak, addig az egészségügyi dolgozókat szabadságra küldik - állítja több dolgozó és a Független Egészségügyi Szakszervezet elnöke is. Az Emmi szerint egyetlen állami kórház sem kötelezi az ápolókat fizetés nélküli szabadságra.

https://hvg.hu
Ez is érdekelhet:
                             
Ezek érdekelték olvasóinkat leginkább
Áder már alá is írta az adószigorításról szóló törvényt
Önkezével vetett véget életének az ellenzék egyik vezető politikusa
Valami történik: Magyar többségi tulajdonba kerülhet a Tesco
EU: a magyarok 35 százaléka vesztette el a munkáját részben vagy egészben a járvány miatt
A mediterrán országokhoz hasonlóan sok magyar panaszkodott arra, hogy anyagi nehézségekkel szembesült a koronavírus-járvány alatt, mégis a "takarékos" északnyugat-európai államok vélem...
  
20 év után szabadult, majd megfojtotta élettársát egy zalaegerszegi hajléktalan férfi
Húsz év fegyház után feltételesen engedték ki három éve B. Tibort, rá egy éve megint gyilkolt. Élettársa megölése miatt ismét tényleges életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítél...
  
Megszavazták Orbánék: nem lehet jogállami feltételekhez kötni az EU-támogatásokat
Határozatban döntött arról az Országgyűlés, hogy feltételeket szabtak a kormánynak, miként támogathatja az Európai Unió koronavírus-járvány okozta gazdasági károk enyhítését cél...
  
Ha eddig nem tudtad mi a baj a nyugattal akkor most megtudod!!!
Gulyás Gergely miniszter és Schmidt Mária történész a Kultúrharc a XXI. században című konferencián ostorozta az általuk liberálisnak, illetve baloldalinak tekintett értékrendet. Schmi...
  
Kiderült: Két budapesti rendőr hozta haza Kaletát Peruból
A külügyminisztérium azt állítja, amint értesültek arról, hogy a perui nagykövet pedofilügybe keveredett, egyből intézkedtek. Két budapesti rendőr tartott házkutatást a perui nagykö...
  
Dudálós tüntetés: rendőr elleni bűncselekményekkel gyanúsítják az egyik résztvevőt
Kétrendbeli hivatalos személy elleni erőszakkal gyanúsította meg a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség a Clark Ádám téri dudálós tüntetés egyik résztvevőjét. Közleményük szer...
  
Elárulták ugyan miért kellett titkosítani a Budapest-Belgrád vasútra kötött hitelszerződést
Szél Bernadett független országgyűlési képviselő közérdekű adatigénylessel fordult a Pénzügyminisztériumhoz, azt szerette volna, ha megmutatják neki azt a hitelszerződést, amit a magy...
  
Börtönre ítélték a kórházi dolgozókat fenyegető férfit
Első fokon, nem jogerősen három év börtönre ítélte a Szolnoki Járásbíróság azt a férfit, aki a veszélyhelyzet idején sértegette, bántalmazni akarta az őt ellátó kórházi dolgozó...
  
Kövér szerint Magyarországnak semmi szüksége a mentőcsomagra de szolidaritásból hajlandó mégis megszavazni azt
Nagy napja volt Kövér Lászlónak. Az Országgyűlés a héten kétnapos rendkívüli ülést tart az Európai Unió 750 milliárd eurós mentőcsomagjáról, ami a járvány nyomában alakuló v...
  
Feleannyiért vettek lélegeztetőgépeket, mint a Kínában portyázó Külügyminisztérium
Az állami kórházellátó, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) bizonyította be, hogy olcsóbban is beszerezhetőek lélegeztetőgépek, mint ahogy a tömeges vásárlást intéző ...
  
Botrány a parlamentben Deutsch Tamás állítólagos drogfogyasztásival kapcsolatban
Szégyen, amit a Fidesz-KDNP frakciója művel a Parlamentben - kezdődik a Jobbik frakcióvezető-helyettesének sajtóközleménye. Nunkovics Tibor azért adott ki közleményt, mert a kormánypárt...
  
Schmidt Mária: Nincs kegyelem, elhurcolnak mindenkit, aki szembeszáll a balliberális elittel
Kedden délután a Budapesten megrendezett, Kultúrharc a XXI. században című konferencián két beszédből is válaszokat kaphatott a világ magyarsága a jelen nagy kérdéseire, valamint arra, ...
  
Elég volt! - beszólt a kormánynak Majka
A rapper élő videóban fejtette ki a véleményét az újabb szigorítás híréről, kicsit sem fogva vissza magát. Palkovics László interjút adott a Világgazdaságnak, amiben elárulta, ho...
  
72 éves beteg édesapját rugdosta egy magyar férfi
A Tatabányai Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a férfival szemben, aki megrúgta az édesapját, mert az a nemtetszését fejezte ki amiatt, hogy a fia az ebéden gúnyolódott. ...
  
Valami elkezdődött: Kirúgták a gazdaságfejlesztésért felelős helyettes államtitkárt
A friss Magyar Közlöny szerint kirúgták Szepesi Balázst, a gazdaságfejlesztésért felelős helyettes államtitkárt. Pontosabban ma már fel is mentették Palkovics miniszter javaslatára. Ho...
  
Döntés született az iskolakezdéssel kapcsolatban
Az ősszel akár egyedileg is dönthetnek majd arról, hogy melyik iskolákban lehet vagy nem lehet tanítás a járvány miatt. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma a Népszava érdeklődésére k...
  
Hamis bútorokkal bizniszeltek - lecsapott a NAV
Különböző luxusmárkák márkajelzéseivel ellátott, vagyis a NAV értelmezésében "hamis" bútorokat voglaltak le pénzügyőrök egy Pest megyei családi házban. A Facebookon közzétett besz...
  
Önkezével vetett véget életének az ellenzék egyik vezető politikusa
Legyen könnyű neki a föld. A Hírklikk információi szerint Bogdán László, Cserdi polgármestere önkezüleg oltotta ki saját életét. A portál beszámolója szerint: “Hiteles forrásbó...
  
Miért kapott milliárdokat egy német alkatrészgyártó cég a magyar kormánytól?
Összesen 14 cég kapott idén támogatást a kormánytól. A legtöbb pénz egy német multi magyar leányvállalatához ment. 2020 első félévében összesen több mint 43 milliárd forint támo...
  
Elkezdődött az önkéntes tartalékosok képzése Várpalotán
Alaki mozdulatokkal, katonai vezényszavakkal, egészségügyi oktatással folytatódik az MH 6. Sipos Gyula Területvédelmi Ezred, 31. Draganits Ferenc Területvédelmi Zászlóalj speciális önké...
  
Gyomorforgató képek érkeztek a kerepesi horror házról
A Pest megyei nyomozók egy család három tagját vették őrizetbe. A gyanú szerint az anya és az apa négy közös kiskorú gyermeküket szexuálisan abuzálta, a nagymama felbujtással gyanúsí...
  
Orbán fellélegezhet - mégsem Ő lesz a legfőbb témája az EU-csúcsértekezletnek
Úgy tűnik, nem az lesz a legfőbb gondja a júliusi EU-csúcsértekezlet résztvevőinek, hogy a magyar kormányfő parlamenti támogatással akarja megfúrni a pénzfizetés jogállamisági követe...
  
Több millió liter üzemanyagot áraszthat a tengerbe a lángoló amerikai hadihajó
Második napja tombolnak a lángok a San Diegó-i flottatámaszponton kigyulladt amerikai hadihajón, és a tűz a hatóságok szerint környezeti katasztrófával fenyeget, ha a lángok elérik a haj...
  
Mégsem pattan vissza a magyar gazdaság
Közel 10 százalékkal csökkenhetett a GDP a második negyedévben a Pénzügyminisztérium szerint. Varga Mihály pénzügyminiszter a Facebook-oldalán tette közzé, hogy a Pénzügyminisztériu...
  
Áder már alá is írta az adószigorításról szóló törvényt
Elrendelte a központi költségvetés megalapozásáról szóló törvény kihirdetését Áder János köztársasági elnök hétfőn, írta az MTI. Az Országgyűlés július 3-án fogadta el a k...
  
Politikai hisztériának nevezték a több ezres magyar tüntetést
A tatai Öreg-tó partjára tervezett luxusszálloda beruházója „teljes mértékben értetlenül áll” a beruházás körül kialakult „politikai szándék által vezérelt hisztériához” ...
  
Bonyolult utazási szabályok jönnek
Kedden éjfél után lépnek életbe azok a beutazási korlátozások Magyarországon, amelyeket a kormány rendelt el a koronavírus-járvány második hullámának elkerülésére. A megjelent rende...
  
Betelt a pohár - lemondott a PDSZ elnöke
A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének vezetője azonnali hatállyal távozott a kormánykritikus szakszervezet éléről. A mai napon, hosszas átgondolás után, bejelentettem lemondá...
  
Valami történik: Magyar többségi tulajdonba kerülhet a Tesco
A Magyar Nemzet keddi cikke szerint csomagban, de külön-külön is eladná a leánycégeket a multivállalat. Hétfőn írtuk meg – a Napi.hu alapján –, hogy a londoni tőzsde elemzői szerin...
  
Új Iskolai tananyag lesz Magyarországon - Jelentősen átszabja az oktatást
Alaposan átalakulnak a biológiaórák. Jelentősen átszabja a középiskolai biológiaoktatást a szeptembertől hatályba lépő módosított Nemzeti alaptanterv (NAT) és a kerettantervek – ...
  
THE POST
COPYRIGHT © 2020. minden jog fenntartva - Impresszum
Semjén Zsolt beadott egy törvényjavaslatot, amely jövő héten már a parlament elé kerül, és amelyben egy sor olyan kérdést nyom át, amelynek a világon semmi köze a veszélyhelyzethez
Nagy gazdaságélénkítő programot ígért a miniszterelnök, de addig is csak egy sor, a járványhoz nem kötődő törvényjavaslatot ismerhettünk meg, újabb mélypontra zuhant a forint, bajban az orvosok, az építőipar, de a plázák bérlői is. Ez a hvg.hu heti gazdasági összefoglalója.

Tovább terjed a koronavírus, és az sem kérdés, hogy a járvány ráomlik a magyar gazdaságra is. Orbán Viktor minden idők legnagyobb gazdaságélénkítő csomagját ígérte meg, de a részletekre még a jövő hétig várni kell. Orbán leginkább a gazdaságújraindítás és -élénkítés szavakat használta a csomaggal kapcsolatban, nem pedig a válságkezelést.

Elképzelhető, hogy újra felfuttatnák a közmunkaprogramot, azt legalábbis határozottan elutasította a miniszterelnök, hogy a segélyezés lenne a megoldás. Megoldás lehet, ha az állam átvállalná a dolgozók csökkentett bérének egy részét, jöhet garancia a cégek hitelfelvételéhez, vagy az állam megrendelésekkel generálhat keresletet – vélik a szakértők.

Addig is az MNB bejelentette, hogy 250 milliárd forintot beletol a költségvetésbe a tavalyi nyereségéből. A bankokat egy kicsit több levegőhöz juttathatja, hogy nagyjából százezer ember már jelezte, ők tovább törlesztenék a hiteltartozásaikat a moratórium ellenére is. Soros György pedig azt jelentette be: a Nyílt Társadalom Alapítványok egymillió eurót adományoznak Budapestnek.

Egészen megdöbbentő, ahogyan a héten ugrált a forint. Hétfőn délután, majd kedden került előbb újabb történelmi mélypontra, és akkor már csak az volt a kérdés, hogy mikor lesz egy euró ára 360 forint – végül még aznap áttörte az árfolyam ezt a lélektani határt is. Egy nappal később aztán rémálomszerű volt a zuhanás. Ahogy elkezdődött a szerdai kereskedés, néhány óra leforgása alatt 365-re, nem sokkal később 367-re gyengült a forint, utána pedig nyolc perc leforgása alatt zuhant 369-re. A történelmi mélypont 369,5 volt.

Innen még gyorsabban visszaerősödött 363-ig. Ebben szerepe volt annak is, hogy az MNB bejelentette, a jegybanki alapkamat melletti egyhetes betéti tendert indít el - már önmagában az megnyugtató jel volt sokak számára, hogy látták, a jegybank hajlandó beavatkozni a forint védelme érdekében. De a befektetők idegessége tovább tart, a hét végére 365-366 körül járt az árfolyam.

Itt már többről van szó, mint hogy a járvány miatt mindenki euróba vagy dollárba menekíti a pénzét, a forint a cseh koronához és a zlotyhoz képest is zuhant. Az elemzők szerint a hétfőn elfogadott felhatalmazási törvény miatt sem bíznak meg Magyarországban.

100 milliárd eurós hitelprogramot hoz létre az Európai Unió, amelynek elsődleges célja, hogy segítse az emberek jövedelmének fenntartását, illetve a vállalkozások fennmaradását. program támogatja a rövidített munkaidős rendszereket és hasonló intézkedéseket a munkahelyek fenntartása érdekében. Ez azzal jár, hogy a cégek csökkenthetik a munkaidőt, az államok pedig jövedelemtámogatással egészítik ki a kieső bért.

Az Egyesült Államokban 6,6 millióval ugrott meg egy hét alatt az első alkalommal munkanélküli-segélyért jelentkezők száma. Pedig már a múlt heti 3,3 milliós szám is azt jelentette, hogy az addigi történelmi csúcs megötszöröződött. A koronavírus-járvány végére akár 50 milliónál is több amerikai lehet munkanélküli, vagyis a jelenlegi krízis súlyosabb lehet a nagy gazdasági világválságnál is.

Semjén Zsolt beadott egy törvényjavaslatot, amely jövő héten már a parlament elé kerül, és amelyben egy sor olyan kérdést nyom át, amelynek a világon semmi köze a veszélyhelyzethez, legfeljebb annyiban, hogy máskor nagyobb felháborodás is lehetne, de most szinte senki nem figyel erre. Ez persze nem teljesen igaz: a felháborodás nyomán a leglátványosabb indítványtól visszakitáncoltak, így a polgármesterek kezét nem kötik meg a helyi válságkezelésben, de minden más marad.

Így például a Városligetben folytatódhatnak az építkezések, a fővárosnak nem marad ebbe beleszólása. A Budapest-Belgrád vasútépítés iratait tíz évre titkosítják, Schmidt Mária közalapítványa pedig ingyen megkapja az épületeit. De még arra is figyeltek, hogy a kormány kedvenc kommunikációs emberei félmilliárdért hirdethessék a rendszerváltás emlékévét, és ne lehessen anyakönyveztetni a nemváltás utáni új nevet.

A KSH ezen a héten adta ki az első olyan adatát, amelyen már látszik a járvány hatása: februárban, amikor még nem hirdetett a kormány veszélyhelyzetet, de egyre többen féltek attól, hogy kijárási tilalom lesz, óriási rekordot döntött a kiskereskedelmi forgalom. Az egy évvel korábbihoz képest mért 11,3 százalékos növekedés a legnagyobb azóta, hogy a statisztikusok a havi gyorsjelentéseket közzéteszik, és úgy számolnak, hogy ebből 5,7 százalékot magyaráz a felvásárlási láz. Pedig az csak február utolsó pár napjában tört ki.

Azóta már alig járnak emberek plázákba, de hiába tűntek el a vásárlók, a plázatulajdonos cégek pont úgy tartják a markukat a bérleti díjért, mintha mi sem történt volna – ezt állítják bérlők. Megszereztük több nagy fővárosi pláza belső tájékoztatását, amelyekben arra hivatkoznak, hogy részükről minden adott a bevásárlóközpontok működéséhez. Van, ahol még pluszpénzt is kérnének a fertőtlenítőért és takarításért, csakhogy vevők nélkül ezt szinte lehetetlen lesz kigazdálkodni.

Sokat tett az állam azért, hogy az elmúlt években az építőipar sikerágazattá váljon, de ha a pesszimista forgatókönyv válik valóra, akkor az iparág számos részterülete kártyavárként omolhat össze. A vállalkozások munkavégzés és bevételek nélkül másfél-két hónapnál tovább nem tudják a foglalkoztatást változatlan mértékben fenntartani, a mikro- és kisvállalkozásoknak pedig stratégiájuk sincs a vészhelyzet kezelésére.

Lakásfelújítást sem most érdemes tervezni, a mesterek a napokban kapják meg a válságterveket arra vonatkozóan, hogyan járjanak el járvány idején. Szakembert eddig is nehéz volt találni, a jövőben még nehezebb lesz. Ez pedig olyan vállalkozókat is pillanatok alatt a padlóra küld, mint a lapunknak nyilatkozó nyílászáró-értékesítőt.

Az albérletpiac is új irányba indult: már a tulajdonosok küzdenek a vevőkért, egyre több helyen elég egyhavi kauciót fizetni, és a bérleti díjak is csökkennek.

„A továbbéléshez egy kis szerencse is kell” - mondta a hvg.hu-nak egy 82 éves nagykőrösi háziorvos, aki a világjárvány kitörése ellenére is mindennap rendel, igaz, csak telefonon ad segítséget a rendelőből. Azoknak az orvosoknak, akik közvetlenül a betegekkel találkoznak, a „védőfelszerelése" egyelőre kimerül a saját fehér köpenyükben, egy szájmaszkban és egy gumikesztyűben – mondta el.

Míg a kórházakban és a szakrendelőkben a koronavírusos betegekre várnak, addig az egészségügyi dolgozókat szabadságra küldik - állítja több dolgozó és a Független Egészségügyi Szakszervezet elnöke is. Az Emmi szerint egyetlen állami kórház sem kötelezi az ápolókat fizetés nélküli szabadságra.

EU: a magyarok 35 százaléka vesztette el a munkáját részben vagy egészben a járvány miatt
20 év után szabadult, majd megfojtotta élettársát egy zalaegerszegi hajléktalan férfi
Megszavazták Orbánék: nem lehet jogállami feltételekhez kötni az EU-támogatásokat
Ha eddig nem tudtad mi a baj a nyugattal akkor most megtudod!!!
Kiderült: Két budapesti rendőr hozta haza Kaletát Peruból
Dudálós tüntetés: rendőr elleni bűncselekményekkel gyanúsítják az egyik résztvevőt
Elárulták ugyan miért kellett titkosítani a Budapest-Belgrád vasútra kötött hitelszerződést
Börtönre ítélték a kórházi dolgozókat fenyegető férfit
Kövér szerint Magyarországnak semmi szüksége a mentőcsomagra de szolidaritásból hajlandó mégis megszavazni azt
Feleannyiért vettek lélegeztetőgépeket, mint a Kínában portyázó Külügyminisztérium
Botrány a parlamentben Deutsch Tamás állítólagos drogfogyasztásival kapcsolatban
Schmidt Mária: Nincs kegyelem, elhurcolnak mindenkit, aki szembeszáll a balliberális elittel
Elég volt! - beszólt a kormánynak Majka
72 éves beteg édesapját rugdosta egy magyar férfi
Valami elkezdődött: Kirúgták a gazdaságfejlesztésért felelős helyettes államtitkárt
Döntés született az iskolakezdéssel kapcsolatban
Hamis bútorokkal bizniszeltek - lecsapott a NAV
Önkezével vetett véget életének az ellenzék egyik vezető politikusa
Miért kapott milliárdokat egy német alkatrészgyártó cég a magyar kormánytól?
Elkezdődött az önkéntes tartalékosok képzése Várpalotán
Gyomorforgató képek érkeztek a kerepesi horror házról
Orbán fellélegezhet - mégsem Ő lesz a legfőbb témája az EU-csúcsértekezletnek
Több millió liter üzemanyagot áraszthat a tengerbe a lángoló amerikai hadihajó
Mégsem pattan vissza a magyar gazdaság
Áder már alá is írta az adószigorításról szóló törvényt
Politikai hisztériának nevezték a több ezres magyar tüntetést
Bonyolult utazási szabályok jönnek
Betelt a pohár - lemondott a PDSZ elnöke
Valami történik: Magyar többségi tulajdonba kerülhet a Tesco
Új Iskolai tananyag lesz Magyarországon - Jelentősen átszabja az oktatást
Hamarabb indított buszok, lemondott utak - káosz az utazási irodáknál
Magyar adományokat szállított Bagdadba a Ferihegyen landolt katonai repülőgép
Villámgyorsan elkezdték a 700 milliárdos Budapest-Belgrád vasútvonal fejlesztése
Gulyás Gergely: megvizsgálják történt-e mulasztás Kaleta ügyben
Franciaországban 2830 milliárd forintot költenek az egészségügyi dolgozók béremelésére
Aprópénzzel tiszteleg a veszélyhelyzetben helyt álló hősök előtt a kormány
Formálisan megszűnt a Fidesz kétharmada
A WHO elárulta mire számít járvány ügyben
Simicskó: adhatunk tanácsot az Európai Unió döntéshozóinak és szabhatunk bizonyos feltételeket is
Egy EU-s zászlót lógatott ki autója ablakából, feljelentették
Maruzsa szerint ismét fel kell készülni a digitális oktatásra
Változás jön a boltokban szerdától
THE POST
COPYRIGHT © 2020. minden jog fenntartva - Impresszum