Idegbajt kapott Deutsch Tamás: szerinte a baloldal betiltaná a gázt Európában

Rosszat álmodott.

“Az európai és a vele szorosan együttműködő magyar baloldal veszélyezteti az egész európai energiaellátás biztonságát azzal, hogy javaslatával megakadályozná, hogy a földgáz és az atomenergia zöld minősítést kapjon” — jelentette ki Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselője Strasbourgban kedden.

Az EP strasbourgi plenáris ülésén kedden vitázik, majd szerdán szavaz a nukleáris energiát és földgázt a környezeti szempontból fenntartható energiaforrások körébe soroló taxonómia rendelethez kapcsolódó EP-javaslatról.

Deutsch Tamás magyar újságíróknak ezzel kapcsolatban nyilatkozva azt állította, a jelenleg hatályos jogszabály baloldali megtorpedózása azt jelenti, hogy a jövőben a világ egyetlen országából sem tud majd földgázt importálni Európa.

“A javaslat lényegében

betiltja Európában a fölgázfelhasználást,

ami romba dönti Európa energiaellátásának a biztonságát és egekbe emeli az energia árát. Emellett ellehetetleníti azt a célkitűzést is, hogy Európa függetlenedjen az orosz energiahordozóktól” — jelentette ki.

“Nem lesz energiaforrás, nem lesz energiaellátási biztonság, és az a kevés energia is megfizethetetlen lesz” — fogalmazott. A képviselő közölte az is, hogy Ukrajna kedden azzal fordult az Európai Parlament képviselőihez, járuljanak hozzá, hogy a taxonómia rendeletnek maradjon a része a földgázfelhasználás és az atomenergia békés célú felhasználása.

Aki segíteni akar az ukránoknak, az leszavazza az európai baloldalnak a földgáz és az atomenergia zöld minősítését ellehetetlenítő kezdeményezését — mondta Deutsch Tamás. Ezt követően kijelentette: “mi a magyar és az európai energiaellátás biztonsága mellett vagyunk“.

Tóth Edina, a Fidesz EP-képviselője a sajtónyilatkozat során arról beszélt, világos, hogy a 2050-ig elérni kívánt klímacélok megvalósítása elérhetetlen a földgáz és az atomenergia nélkül. Szavai szerint a szerdai EP-szavazás tétje, hogy lehetséges marad-e a megfizethető energiaárak biztosítása, valamint a rezsicsökkentés eredményeinek a fenntartása.

Az európai és magyar baloldal célja azonban az európai és magyar gazdaság teljes “kivéreztetése“, valamint az európai emberek elszegényítése — vélekedett az EP-képviselő.

Az Európai Bizottság március elején bemutatott, a taxonómiára vonatkozó jogszabálytervezete egyes nukleáris energiával és földgázzal kapcsolatos tevékenységeket a környezeti szempontból fenntartható gazdasági tevékenységek körébe sorol. Az ilyen tevékenységeket felsoroló listát nevezik uniós taxonómiának.

A taxonómiai rendelet egyike azoknak a jogszabálytervezeteknek, amelyek révén az uniós bizottság

forrásokat biztosítana a fenntartható növekedéshez,

segítené a zöld beruházásokat és megpróbálná elkerülni a nem fenntartható projektek zöldként való feltüntetését. Ez ellentétben áll a Fidesz által hangoztatott kijlentésekkel, ugyanis szó sincs a fosszilis energiahordozók rövid távú betiltásáról.

(MTI korrigálva/Nyugati Fény)





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....