Ajjaj - Lázár János kiakadt egy neki írt üzenet miatt - felütötte a fejét a magyar irigység!

Nem örült a kritikának.

Facebook-videóban reagált Lázár János a november végén elindult, Hódmezővásárhely és Szeged között elindult tram-trainnel kapcsolatos kérdésekre. A politikus elmondta, az elmúlt időszakban számos kérdés érkezett hozzá a beruházással kapcsolatban, és ezek közül az általa legfontosabbaknak tartottakra reagált, emellett pedig továbbra is várja az észrevételeket és kritikákat.

Lázár a menetidő gyorsításának lehetőségével kapcsolatban feltett kérdésre azt mondta, januártól terveik szerint gyorsabb lesz a jármű azáltal, hogy a városok közti nyílt vasúti pályán 80 helyett 100 kilométer per órával fogják közlekedtetni a kocsikat. Emellett azt tervezik, Szegeden kevesebb megállóhelyet fog érinteni a jármű.

A következő hetekben egyeztetéseket kezdeményeznek a MÁV-val, valamint az utasokkal. Elmondta, a magyar szabványoknak megfelelő kerekesszékkel közlekedők tudják használni a járműveket, de a kerékpárosok is utazhatnak vele járműveikkel. A kormánynál kérni fogja, hogy legyen ingyenes a járműveken a kerékpár, valamint a háziállatok szállítása.

“Tipikusan felütötte a fejét a magyar irigység!“

— reagált felháborodottan Lázár a kérdésre, miért Szeged és Hódmezővásárhely között valósult meg a vasútvillamos. Szerinte az egész országnak jó, hogy a két város között létrejött a Magyarországon innovatívnak számító összeköttetés.

Azt mondta, egy “próbalehetőséget” kellett találni Kelet-Magyarországon a tram-trainnek, ahol le lehet vonni az új közlekedési mód használatának tanulságait. Szerinte nagyon jól jártak a hódmezővásárhelyiek azzal, hogy a kormány először ott valósította meg az országban a vasútvillamost. Hozzátette, a jövőben minden lehetőséget támogatni fog a környezetkímélő közlekedési módszer kiterjesztésére.

Lázár arról beszélt, a próbaüzemnek egy újabb szakasza kezdődik januárban, amikor már nem óránként, hanem 20 percenként követik egymást a járművek csúcsidőben, azon kívül pedig félóránként járnak majd. Szerinte addig előfordulhatnak problémák és késések,

március 15-től viszont “semmiféle hiba nem következhet be“.

A fenti időponttól véget ér az utasforgalmi próbaüzem, addig viszont a járműveket utasokkal tesztelik. Elmondta, emiatt nincsenek veszélyeztetve az utasok, de a közlekedés hatékonyságát és a jármű használhatóságát igazolni kell. Az utasok észrevételeit továbbra is várja a [email protected] e-mail-címre.

“Gratulálok a szegedieknek és a vásárhelyieknek, hogy egy ilyen történelmi lehetőséget tudtunk közösen megvalósítani!” — zárta büszkén videóját.

Állítása szerint az ott élőknek nem került “egy forintjába sem” az adóforintokból működtetett, állami tulajdonú MÁV által megrendelt beruházás,

azonban a lehetőségeik jelentősen gyarapodtak a beruházás által.





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....