Az ész megáll: Magyarországra költözésre buzdít egy orosz hirdetés


Az orosz állami média hirdetésben bíztatja arra az olvasóit, hogy költözzenek Magyarországra.

A TASZSZ, orosz állami hírügynökség oldalán jelent meg az a hirdetés, amely arra biztatja az oroszokat, hogy költözzenek Magyarországra. A hirdetés oldalán részletezik, hogy milyen az élet az országunkban, és azt is, hogy hogyan lehet házat vagy telket vásárolni. Mindehhez segítséget is kínál a hirdetést megrendelő költöztető cég (vélhetően nem ingyen).

– Magyarország gazdasága rohamosan növekszik, egyre több bevándorlót vonz. Az ország iránti érdeklődés a stabil gazdaság, az alacsony adók, a megbízhatóbb bankrendszer, a jóindulatú emberek és a csodálatos éghajlat miatt kelt fel. Az ország fő kincse a csodálatos természet. Magyarország konyhája is kiváló, híres például a tokaji borairól – olvasható a hirdetésben.
Költözés és ingatlanvásárlás

Az oldalon azt is részletezik, hogy az iratkezelés menete Magyarországon ugyanaz, mint a legtöbb európai országban: először vízumot kell szerezni, majd letelepedési engedélyt kérni. A magyar vízumoknak négy típusa van: A, B, C és D. A hosszú távú tartózkodás csak az utolsó kettőre vonatkozik. Magyarországon nincs házassági vízum.

Ezen kívül költöztető céget is ajánlanak, amely gondoskodik a vámügyi papírmunkáról határátlépéskor, teljes körű támogatást ad és háztól-házig szállítást biztosít.

– Annak érdekében, hogy gondoskodhasson egy élettérről, néhány cég speciális tanulmányutakat kínál, amelyek átlagosan 4-5 napig tartanak. Ez tartalmazza a repülőjegyeket, a szállodai szállást, a vevő előzetes kérésére a megtekintést, az oroszul beszélő ügyvéddel adott jogi tanácsadást, transzfert a repülőtérről a szállodába. Felhívjuk figyelmét, hogy ez idő alatt csak nagyon hozzávetőleges képet kaphat a magyar területről –ajánlják ház vagy telek vásárlása esetén.

Életszínvonal Magyarországon

A bevándorlóknak azt tanácsolják az oldalon, hogy készüljenek fel az életszínvonal enyhe csökkenésére. Ám nem az árakat okolják emiatt, hanem azt, hogy eleinte nagy kiadásokkal kell számolni a letelepedéshez. Ezenkívül arról írnak, hogy a nagy verseny miatt meglehetősen nehéz elhelyezkedni, ugyanez a helyzet az üzlettel is. A befektetett pénzt ugyanis legkorábban néhány éven belül megtérítheti, az átlagos megtérülési ráta Magyarországon az orosz vállalkozók szerint 2-5 százalék.

– A fő kiadási tétel ebben az országban is, mint egész Európában, az energia. Ez nemcsak villany, hanem gáz is, amelyet többek között vízmelegítésre használnak. A víz egyébként itt észrevehetően drágább, mint Oroszországban. Saját kukát is vásárolnia kell, különadó fizetése mellett. Ezt követően kapsz egy matricát a tartályra, majd a kukásautó rendszeresen elviszi a szemetet. Nincs olyan közterület, ahová a hulladékot ki lehetne vinni. A rezsifizetéshez célszerű számlát nyitni, minden leírás abból történik. A fizetés kérdése pedig nagyon nehéz. Például, ha 5 euró nem lenne elég a víz teljes, időben történő kifizetéséhez, három napon belül kifizetheti a tartozást, amely után postai úton értesítést kap. Ezután a cég képviselői jogosultak a pult eltávolítására. A visszahelyezés komoly bürokratikus probléma, amelynek megoldása legalább három hétig tart – olvasható a hirdetésben.

Hozzáteszik: Magyarországról Oroszországba költözni meglehetősen egyszerű, főleg, hogy hazánk lehetővé teszi a kettős állampolgárságot.





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....